‘Cleaner’ Hospital Sungai Buloh her0 sebenar, semua sudut dicuc1 hapvskan v1rus

Penghargaan diberikan netizen buat kakitangan perubatan Hospital Sungai Buloh (HSB) dalam mengambil ris1ko bagi merawat pes4kit-pes4kit warga Ch1na yang dikuarant1n akibat wab4k coronavirus.

Namun tidak lupa buat tukang cuci di hospital berkenaan yang melakukan tugasan lebih mencabar demi memastikan v1rus berbah4ya itu tidak mer3bak kepada orang lain.

Menerusi laman Twitter, seorang pemuda Faris Mahadi memohon doa orang ramai agar bapanya yang bekerja sebagai tukang cuci dan kakitangan lain bebas daripada jangkit4n v1rus tersebut.

“Pray for my dad and all their cleaning staff at Hospital Sungai Buloh, Selangor from infection of Coronavirus . Siapa kata yang kerja cleaner ni mudah je, time kena macam ni sangat mencabar bagi mereka,” tvlisnya.

Menerusi posting tersebut, beberapa keping gambar dikongsi kelihatan bapanya mengenakan pakaian pelindung penuh sambil membersihkan beberapa tempat yang digunakan oleh pes4kit.

Rata-rata mengakui tugasan tersebut amat mencabar terutama bagi membersihkan tempat rawatan di hospital dan mendoakan agar bapanya dilindungi Allah SWT.

Respek untuk ‘team’ penjagaan

Hero sebenar!

Semoga dilindungi

Semoga hidupnya diberkati & dimurahkan rezeki

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Faris Mahadi via Oh My Media


Apa kata anda?

Be the first to comment on "‘Cleaner’ Hospital Sungai Buloh her0 sebenar, semua sudut dicuc1 hapvskan v1rus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*