“Mama Di Depan Kaabah Nanti…,” – Abby Abadi Berlepas Ke Tanah Suci, Mendoakan Kesihatan Bayi Pramatangnya

Pelakon Abby Abadi dan suami, Faizal Zakaria kini telah pun berada di tanah suci bagi menunaikan ibadah umrah yang turut disertai ahli keluarganya yang lain termasuk rakan pelakon, Memey Suhaiza.

Malah detik-detik keberangkatan mereka turut dikongsikan menerusi Instagram.

Menerusi salah satu postingnya sebelum ke tanah suci pula, bintang Gerak Khas itu ada berkongsi foto susu badan yang sudah sedia tersimpan dan sebelah kaki anak bongsunya, Muhammad Danial Farhan yang dilahir secara pra-matang.

Abby ada bercerita mengenai amaun susu yang diperlukan si anak selama ketiadaanya.

“Setelah berkira2, Stok susu yg ditinggalkan ni cukup utk Baby Danial selama lebih 10hari, InshaALLAH. TQ tau Mummy @memeysuhaiza bantu Mama.

”Mama dapat kumpul 27, Mummy usahakan 10. Ada yg2oz, ada yg 3oz, yg 4oz pun ada. Baby Danial minum 13cc skrg. 1oz bersamaan dgn 30cc.

”Katalah 1plastik beg buleh minum 5/6kali, cukupkan? Lebih lagi utk 10 hari inshaALLAH,” tvlisnya.

Pada masa sama, Abby turut memaklumkan mengenai perkembangan puteranya itu.

“Dah 69hari dah hero kecil mama abah ni. Walaupun beratnya turun balik 974gram kerana ada komplikasi pada hati, tapi Mama yakin Baby Danial Mama sangat kuat kan sayang.

”Mama Abah,Mummy, Papa, Atuk, Nenek, Abang Kakak semua akan mendoakan Baby Muhammad Danial Firman Mama di depan kaabah nanti agar mendapat Aafiyah dari ALLAH.. Mohon juga doa berterusan dari Sahabat2 disini juga ye.. Amin,” tvlis Abby sambil di1ringi dengan pelbagai h4rapan serta doa dari para peminat.

View this post on Instagram

Setelah berkira2, Stok susu yg ditinggalkan ni cukup utk Baby Danial selama lebih 10hari, InshaALLAH 😘 . TQ tau Mummy @memeysuhaiza bantu Mama. Mama dapat kumpul 27, Mummy usahakan 10. Ada yg2oz, ada yg 3oz, yg 4oz pun ada. Baby Danial minum 13cc skrg. 1oz bersamaan dgn 30cc. Katalah 1plastik beg buleh minum 5/6kali, cukupkan? Lebih lagi utk 10 hari inshaALLAH 😍 . Dah 69hari dah hero kecil mama abah ni. Walaupun beratnya turun balik 974gram kerana ada komplikasi pada hati, tapi Mama yakin Baby Danial Mama sangat kuat kan sayang ☺️ . Mama Abah,Mummy, Papa, Atuk, Nenek, Abang Kakak semua akan mendoakan Baby Muhammad Danial Firman Mama di depan kaabah nanti agar mendapat Aafiyah dari ALLAH.. Mohon juga doa berterusan dari Sahabat2 disini juga ye.. Amin ☺️

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Terdahulu, Abby melahirkan bayinya itu ketika usia kandungan cecah enam bulan.

Dia terpaksa melahirkan bayinya dalam proses pembedahan 27 September lalu selepas mengalami ‘turun d4rah’ kerana bacaaan d4rah tinggi meningkat.

Pada tahun 2017, Abby pernah mengalami keguguran ketika usia kandungannya berusia lima bulan.

Abby mend1rikan rumah tangga dengan Faizal pada 14 Ogos 2015.

Abby dan Faizal turut mempunyai dua orang anak angkat bernama Muhammad Daiyan Fayyad dan Maisara Dayana Fathia.

Semoga Abby dan rakan jemaah lain mendapat umrah mabrur, amin.

Foto: Instagram Abby Abadi

via Media Hiburan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Mama Di Depan Kaabah Nanti…,” – Abby Abadi Berlepas Ke Tanah Suci, Mendoakan Kesihatan Bayi Pramatangnya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*