Tonton Proses Bagaimana Bangunan 10 Tingkat Ini Dibina Hanya Dalam 28 Jam Sahaja

Tonton bagaimana bangunan 10 tingkat ini siap dibina dalam masa 28 jam sahaja.

Selepas berjaya membina Hotel Ark setinggi 15 tingkat dalam masa 46.5 jam sahaja, sebuah syarikat pembuatan Ch1na, Broad Group kali ini kembali melakukan hal yang sama.

Yang terbaharu, Broad Group membangunkan sebuah bangunan pangs4puri 10 tingkat hanya dalam 28 jam 45 minit sahaja.

Menurut Broad Group, berat bangunan ini 10 kali lebih ringan dan 100 kali lebih kukvh berbanding biasa serta lebih mampu bertahan dalam ribut atau pun gempa bumi yang kuat.

Tonton Proses Bagaimana Bangunan 10 Tingkat Ini Dibina Hanya Dalam 28 Jam Sahaja 2

Menggunakan bahan berkualiti terbaik dalam pembangunannya dengan kos yang rendah, ianya juga dikatakan menggunakan tenaga terendah tetapi dengan kualiti udara dalaman terbaik.

Biarpun k0s yang digunakan dalam membangunkannya adalah jauh lebih rendah daripada biasa, tetapi ianya did4kwa memiliki hay4t perkhidmatan yang terpanjang.

Tonton bagaimana bangunan 10 tingkat ini siap dibina hanya dalam masa 28 jam sahaja di pautan video di bawah:

Sebelum ini di Ch1na, hospital pertama pes4kit wabak COV1D-19 siap dibina dalam tempoh asa 48 jam hasil usaha pelbagai pihak yang melibatkan lebih 500 orang pekerja seperti firma pembinaan, syarikat utilit dan pegaw4i p0lis paramiliter serta berdozen jentera berat yang bekerja setiap hari.

Hosp1tal pertama yang pada awalnya dij4ngka siap pada 3 Februari 2020 telah siap sepenuhnya dan mula beroperasi pada 29 Januari 2020.

Dibina di sebuah bandar berhampiran Wuhan, h0spital ini telah menempatkan kumpulan pertama pes4kit kor0navirvs sekitar jam 10.30 malam waktu tempatan.

Pada asalnya, bangunan hosp1tal ini dibina sebagai cawangan baharu kepada H0spital Pusat Huanggang dan dij4ngka buka pada bulan Mei. Namun, akibat penularan w4bak ini pihak berkuasa mengarahkan agar bangunan tersebut digunakan untuk mer4wat pes4kit kor0navirvs sahaja.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://odisi.my/


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Tonton Proses Bagaimana Bangunan 10 Tingkat Ini Dibina Hanya Dalam 28 Jam Sahaja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*