“Saya Gem0k, Tapi Bapa Saya Amy Search. Awak Ada Apa?” Nabila Huda

Masalah body shaming atau mengh1na bentuk badan orang lain seakan sudah menjadi tabiat masyar4kat kita. Walaupun sekadar berbasa-basi, namun siapa sangka ia boleh meny4kitkan hati orang lain.

Menerusi perkongsian di Instagram pelakon terkenal, Nabila Huda, dia telah meluahkan rasa terkilan dengan s1kap sesetengah orang yang menjadikan bentuk badan sebagai subjek untuk bergurau.

Menurutnya lagi, sebagai seorang pelakon, dia tahu apa yag harus dibuat untuk menjayakan sesuatu watak terutamanya melibatkan bentuk badan.

Mereka boleh saja menjadi kurus dan berisi dalam tempoh waktu tertentu untuk memastikan watak yang dilakonkan ketika itu berkesan.

Menurutnya, dia pernah beberapa kali mengalami kejadian body shaming sehingga membuatkannya berasa hil4ng s4bar.

Perkara tersebut berlaku kerana individu terbabit sesuka hati menyentvh isv bentuk badannya sedangkan d1ri send1ri pun ‘2×5’ sahaja.

Jadi, Nabila Huda berpesan supaya hentikanlah budaya men3gur orang dengan menyentuh isv berat badan kerana bukan semua orang dapat menerima hal tersebut.

Dia meminta orang ramai supaya gembira dengan bentuk badan send1ri dan tidak menjadikan hal tersebut sebagai sesuatu yang membebankan fikiran.

Anak kepada penyanyi terkenal Amy Search itu juga memaklumkan yang dia boleh sahaja mengurangkan berat badan atau menambahnya pada bila-bila masa kerana itu merupakan salah satu tuntutan dalam kerjayanya.

Memandangkan sekarang masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan hanya duduk di rumah, apa yang perlu dia kisahkan dengan  bentuk badannya.

Nabila Huda juga sempat memberikan kata-kata sinis dengan membidas individu-individu yang suka menghakimi bentuk badannya dengan menyatakan yang dia tetap popular, gembira dan mempunyai seorang ayah yang terkenal walaupun gemuk.

Sumber: Instagram @kupu_kupu

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://www.klmetro.pw/


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Saya Gem0k, Tapi Bapa Saya Amy Search. Awak Ada Apa?” Nabila Huda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*