Dvit Berlakon Tak B3rkat? PU Azman Jawab

Menyedari ada persoalan yang ditimbulkan mengenai keberkatan hasil berlakon atau apa jua bidang melinatkan seni hiburan, penceramah bebas dan pelakon, Cik Man menegaskan ia perlu dilihat daripada banyak aspek.

Menurut Cik Man atau sebelum ini dikenali dengan panggilan PU Azman, perkara tersebut svbjektif untuk dikvpas namun tidak menolak harus dilihat pada apa jenis bayaran yang diterima seseorang itu berdasarkan beberapa faktor.

Foto: IG

“Pendapatan dalam dunia hiburan ini, soal keberkatan itu urusan Allah SWT. Kalau misal kata, dia dibayar dengan melakukan sesuatu perkara yang h4ram, contoh situasi, sebelum ini pelakon itu berhijab, kemudian dia buka tvdung sebab diminta dan dibayar kerana wat4k, itu yang berm4salah.

“Berlakon jangan sampai melakukan apa yang dil4rang dalam agama. Tetapi saya percaya banyak aspek yang harus dilihat jika nak sebut soal ini,”katanya.

Cik Man berkata demikian semasa ditemui dalam sidang media secara virtual bagi mempromosikan sitkom Bujang Tampan Selamba siaran TV9, hari ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PU Azman (@puazmanofficial)

Selain itu, Cik Man juga menjawab mengenai kec4man yang mungkin diterimanya setelah mula dilihat serius terbabit dalam bidang lakonan setelah sebelum ini memegang statvs ustaz.

“Pemb3nci ini ada di mana-mana. Kita pekakkan sahaja telinga tetapi itu tidak bermaksud saya tidak menerima kritikan. Bagi saya, d4kwah itu boleh dibuat di mana-mana. Ada yang kata industri lakonan itu hitam, bagi saya kita send1ri yang kena tahu apa nilai yang hendak dibawa.

“Boleh saja bawa nilai murni, bergantung pada penerimaan pemain-pemain industri. Saya berlakon kerana minat dan dalam masa sama boleh juga berdakwah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PU Azman (@puazmanofficial)

“Contoh, kalau berada di set, ada sahaja artis yang bertanyakan hal tentang agama, saya jelaskan dan terangkan. Secara halus kita boleh bina hubungan yang baik dengan pemain industri dan pecahkan tembok rasa m4lu atau apa sahaja pandangan orang tentang d4kwah sebelum ini,”katanya.

Dalam pada itu, Cik Man yang selesa berlakon kini juga melahirkan rasa gembira kerana semakin ramai pengarah dan penerbit memberi kepercayaan dan peluang kepadanya untuk menggalas sesuatu watak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PU Azman (@puazmanofficial)

Lebih menggembirakan, watak yang diberikan juga lebih luas dan terbuka serta tidak terarah pada watak ustaz semata-mata.

Sumber: Utusan Online

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://bm.cari.com.my/


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Dvit Berlakon Tak B3rkat? PU Azman Jawab"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*