“Sayu Jer Tengok Yang Bertugas,” Ebit Lew Belanja KFC Pada Staf Hospital Sg Buloh

Umum telah mengetahui bahawa w4bak virvs yang dikenali sebagai Covid-19 ini telah meng4ncam seluruh dunia. Ribuan manusia telah dilaporkan meniggal dunia akibat dij4ngkiti dengan virvs ini.

Negara kita juga turut tidak terkecuali selepas mencatatkan ratusan k3s positif dan angka kem4tian sebanyak 2 orang setakat ini. Oleh disebabkan itu, kerajaan terpaksa melaksanakan perintah kawalan pergerakan yang merangkumi seluruh Malaysia bagi memutuskan rantaian j4ngkitan akibat daripada virvs ini.

Susulan daripada itu, semalam telah tular beberapa foto daripada petugas kesihatan barisan hadapan kita yang memohon agar rakyat Malaysia duduk di rumah sementara mereka berjihad bagi pihak kita semua untuk memer4ngi w4bak ini.

Kita mungkin tidak memandang perkara itu secara serius kerana kita tidak berada di tempat mereka. Dalam satu perkongsian yang dimuat naik oleh pendakwah terkenal, Ebit Lew, dia ada berkongsikan pengalamannya berkunjung ke hospital baru-baru ini untuk menyumbangkan makanan kepada petugas kesihatan barisan hadapan kita. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, ikuti perkongsiannya seperti berikut:

Pergi beli kfc belanja staf hospital sungai buloh. Sayang mereka sangat. Mendengar ramai kawan-kawan juga sedang kuarantin d1ri melalui saringan disini. Doa dari jauh jer. Ya Allah. Sayu jer tengok yang jaga kaunter di kecemasan dan yang bertugas di saringan covid-19.

Saya yang tengok kaunter depan tu jer dah berdebar. Nak keluar rumah takvt. Tapi apa yang buat mereka berani. Kerana tanggungjawab dan mereka tahu ini semua jihad. Hanya Allah yang membalasinya. Walau mereka juga pasti risau takvt macam-macam fikir.

Mereka akan berusaha sehabisnya untuk menjaga d1ri dengan mask dan pakaian khasnya. Dan meletakkan keyakinan dan penyerahan pada Allah. Itulah ubat pejuang seperti mereka. Buat orang ramai satu jer ubat ya sekarang, duduk dirumah. Kuarantin d1ri masing-masing dekat rumah. 2minggu ni terus jangan keluar kecuali kecemasan dan tanggungjawab.

Ya Allah disini ramai orang saya sayangi dikuarantin. Jagakanlah mereka semua. Sembuhkanlah mereka ya Allah. Yang di ICU selamatkan mereka ya Allah. Segera sembuhkan mereka. Berilah keaj4iban mu. Hilangkanlah w4bak covid-19 di seluruh Malaysia-ebitlew

Sumber: Ebit Lew

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Satkoba

Sumber : Siakap Keli


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Sayu Jer Tengok Yang Bertugas,” Ebit Lew Belanja KFC Pada Staf Hospital Sg Buloh"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*