Tergemp4r!! Penyanyi ‘Memori Cinta Lvka’,Datuk Nassier Wahab Telah Pergi Buat Selama Lama Nya, Punca Sebenar Dide4hkan

Penyanyi Datuk Nassier Wahab men1ngg4l dunia kira-kira jam 12.45 pagi Khamis di Pusat Pakar Universiti Malaya (UMSC), Petaling Jaya akibat k4nseer rahang.
Berita dvka tersebut dikongsi rakan karib Allahyarham, Zur Eda yang juga penyanyi era 80-an menerusi perkongsian di aplikasi Whatsapp.
“Innalillahi-wainnaillah-hirojiun…dvkacita dimaklumkan Datuk Haji Nassier Wahab baru sahaja mengheembvskan na4snya terakhir pada pukul 12.45 pagi di UMSC.

“Mohon sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah dan kita doakan semoga r0h All4hy4rham ditempatkan bersama r0h para solihin,” tvlisnya ringkas.
Namun ketika dihubungi, Zur Eda memberitahu sedang dalam perjalanan ke hospital.
Pada 1 Jun lalu, Nassier pernah menjalani pembeed4han membu4ng ketvmbvhan pada rahang k1ri, dan memberitahu keadaanya semakin pulih.

View this post on Instagram

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman Damai, Tenang, Bahagialah Kamu Di Sisi Ya Khaliq Sahabatku Almarhum Dato Haji Nassier Wahab.. Al Fatihah Buat Mu Sahabatku..😪 Takziah Buat Keluarga Almarhum

A post shared by Fauziah Ahmad Daud (@kak_ogy) on

Difahamkan ketvmbvhan tersebut mula dikesan selepas Nassier menjalani prosedur men4but gigi, beberapa tahun lalu.
Terdahulu, Nassier pada April tahun lalu pernah dimasukkan ke h0s1tal untuk menjalani pembeed4han membu4ng kelenjar dan ketvmbuuhan pada leher.
Allahy4rh4m pernah menyertai program realiti Gegar Vaganza (GV) musim kedua pada tahun 2015, dan menduduki tempat keempat.

AllahuakbarAL fatihah dgn bacaan utk sahabat saya,Dato’ Nassier Wahab baru saja menghembuskan nafas terakhirnya mlm ini tadi!AL FatihahSemoga rohnya tenang disana!

Posted by Kanda Azizul Khamis on Wednesday, December 4, 2019

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Tergemp4r!! Penyanyi ‘Memori Cinta Lvka’,Datuk Nassier Wahab Telah Pergi Buat Selama Lama Nya, Punca Sebenar Dide4hkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*