Lelaki ‘Terpijak’ Katak Peliharaan Sendiri Ketika Buat Backflip

Jika dibandingkan dengan anj1ng kucing dan arnab, membela haiwan seperti katak, hamster dan labah-labah adalah lebih mencabar.

Membela haiwan yang kecil atau bersaiz poket mungkin kedengaran mudah, namun keperluan penjagaan mereka adalah sedikit berbeza.

Ini kerana haiwan-haiwan yang kecil tidak boleh dibawa bermain dengan lasak seperti kita bermain dengan anj1ng dan kucing.

Saiz mereka yang kecil menyebabkan mereka sukar untuk dilihat dan senang tercedera, selain bunyi mereka yang tidak begitu kuat.

Oleh itu pemilik haiwan kecil tidak dapat meluangkan masa bersama haiwan pelih4raan mereka dengan melakukan aktiviti lasak seperti berlari dan bermain bola.

Dalam perkongsian oleh seorang pengguna Twitter atas nama Anthony Hamilton Jr., rakannya telah membawa katak pelih4raan ke stadium untuk melakukan aktiviti sukan.

Haiwan itu diihat sedang duduk pada seluar pelajar tersebut apabila Anthony mencabar rakannya itu untuk melakukan backflip.

Dia juga memujuk rakannya itu untuk melakukan aksi tersebut bersama katak itu diseluarnya dan meyakinkan rakannya bahawa dia tidak akan terpijak katak pelih4raannya itu.

Selepas didesak beberapa kali, rakannya akur dan melakukan aksi backflip tanpa mengalihkan reptilia itu dari seluarnya.

Akibatnya katak tersebut terjatuh ke tanah ketika pelajar berkenaan melompat dan kakinya mendarat di atas katak tersebut.

Video yang telah mencecah 4 juta tontonan itu mendapat pelbagai reaksi dari netizen, ada yang rasa geli hati dan adan yang m4rah dan sedih.

Namun rata-rata menyalahkan pengguna Twitter tersebut kerana mempengaruhi rakannya itu untuk melakukan sesuatu yang tidak baik.

“Katak tu sepatutya pergi dari situ…”

“Tak patut ada haiwan pelih4raan…”

“Bukan tidak sengaja, dia tahu katak tu akan m4ti…”

“Inilah yang jadi bila dengar cakap kawan…”

“Pengaruh rakan sebaya…”

“Pengaruh j4hat…”

Sumber: Twitter

via HCL

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Lelaki ‘Terpijak’ Katak Peliharaan Sendiri Ketika Buat Backflip"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*