‘Jangan Diabaikan Hak-Hak Agama’ – Zul Yahya Tegur lsu Foto Artis BerpeIvkan Mesra Tepi Pantai

Kec0h di media sosial apabila foto intlm pelakon Zul Ariffin yang sedang berpeIukan dengan Intan Najuwa tersebar. Rata-rata beranggapan bahawa aksi tersebut tidak sesuai memandangkan status Intan sebagai tunang orang.

Sebelum ini PU Syed telah memberi teguran terbuka kepada kedua pelakon tersebut. Terbaru, menerusi Instagram, pelakon senior Zul Yahya turut memberi pandangan berkenaan aksi kedua pelakon tersebut.

Mencari rezeki jangan diabaikan hak-hak agama. Dulu aku pun pernah melalui kesilapan-kesilapan ini tapi sampai bila kita nak lakukannya sedangkan hari ini ramai manusia berlumba-lumba untuk mendapat kebaikkan dan kemanisan agama.

Kepada adik-adik yang masih diberi peluang untuk berkarya di medan seni bawalah seni itu dengan adab dan tontonkan kepada mereka bahawa seni itu lebih indah dengan adab.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mencari rezeki jangan diabaikan hak2 agama … Dulu aku pun pernah melalui kesilapan2 ini tapi sampai bila kita nak lakukannya sedangkan hari ini ramai manusia berlumba2 untuk mendapat kebaikkan dan kemanisan agama … Kepada adik2 yg masih diberi peluang untuk berkarya di medan seni bawalah seni itu dengan adab dan tontonkan kepada mereka bahawa seni itu lebih indah dgn adab … Seni itu juga boleh menjadi asbab atau isyarat manusia datang kepada agama .. Sedarlah kita hari ini semakin ramai manusia yg inginkan seni yg penuh dgn adab dan sunnah … Pesanan utk semua yg terlibat didalam bidang seni hiburan tanah air baik didepan layar di belakang atau pun pengemar2 hati2 kerana hari ini semua perkara aib mudah tersebar .. Berkasih sayanglah hanya kerana Allah Tingkatkan sunnah… Sunnah bawa kejayaan dunia dan akhirat

A post shared by Zul Yahya (@zulyahya70) on

Seni itu juga boleh menjadi asbab atau isyarat manusia datang kepada agama. Sedarlah kita hari ini semakin ramai manusia yang inginkan seni yang penuh dengan adab dan sunnah.

Pesanan untuk semua yang terlibat didalam bidang seni hiburan tanah air baik didepan layar di belakang atau pun pengemar hati-hati kerana hari ini semua perkara 4ib mudah tersebar. Berkasih sayanglah hanya kerana Allah.

Tingkatkan sunnah. Sunnah bawa kejayaan dunia dan akh1r4t.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Zul Yahya via OHBulan

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "‘Jangan Diabaikan Hak-Hak Agama’ – Zul Yahya Tegur lsu Foto Artis BerpeIvkan Mesra Tepi Pantai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*