Majlis Kahwin Adik Cecah Setengah Juta Tapi Tak Buat Di Hotel, Aliff Syukri Kata Ibu Kedekvt!

Baru-baru ini telah berlangsung majlis perkahwinan adik lelaki bongsu jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri, yang dikenali sebagai Aiman Hazim.

Majlis yang berlangsung di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur itu telah menelan belanja sebanyak RM500,000.

Ketika ditanya mengapa majlis perkahwinan tersebut tidak diadadakan di hotel mewah, Aliff Syukri berkata kerana ibunya seorang yang kedekvt.

Jawapan tersebut diberikan Aliff ketika majlis sidang media yang turut dihad1ri ibunya pengasas kosmetik Rozita Ibrahim dan kakaknya Yatie Sendayu Tinggi sebelum majlis berlangsung.

Rozita yang juga dikenali dengan panggilan Bonda Rozita kemudiannya ketawa mendengar selor0h Aliff.

Bonda Rozita berkata, pada mulanya dia hanya mahu mengadakan majlis bertemakan Kesultanan Melayu Klasik itu di rumah sahaja, tetapi ditegah Aliff kerana Aiman adalah anak lelaki bongsu.

“Mula-mula nak buat majlis di rumah saja, tetapi Aliff kata Aiman anak lelaki yang terakhir, inilah masanya untuk kumpulkan semua ahli keluarga dan sanak saudara.

“Jadi bajet RM300,000 menjadi RM500,000 dan kami seluruh ahli keluarga bersetuju untuk menghadiahkan Aiman sebuah kereta jenama Mercedes,” katanya.

Turut hadir pada majlis perkahwinan tersebut adalah Dato’ Menteri Besar Selangor, YAB Tuan Amirudin Shari dan isteri.

Tambah Rozita, sebelum majlis dia dan Aliff bertelagah kerana konsep majlis yang ingin ditampilkan.

“Saya nak buat konsep rumah hutan, tapi Aliff tak nak…Itu yang akhirnya buat di Dewan Perdana Felda ini dengan konsep peradaban Melayu yang saya inginkan,” katanya.

Dalam pada itu, Aliff berkata nilai RM500,000 untuk majlis Azim bukan perkara yang harus dijadikan isu, sebaliknya tujuan asal mereka adalah untuk kumpul seluruh ahli keluarga.

“Biarpun Azim dan saya berlainan bapa tapi yang paling utama adalah kasih sayang yang diberikan antara satu sama lain.

“Dulu masa Azim kecil, saya dan Kak Yatie yang jaga dia masa ibu pergi bekerja. Saya juga nak tunjukkan yang kita kena menjaga ukhwah walaupun kita adik beradik t1ri,” katanya.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Gempak

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Majlis Kahwin Adik Cecah Setengah Juta Tapi Tak Buat Di Hotel, Aliff Syukri Kata Ibu Kedekvt!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*