Trend Anak Atas Tapak Tangan, Nasihat Dr Amalina Buka Mata Netizen

Sejak semalam, nama seorang selebriti lelaki menjadi perhatian netizen ekoran tindakan memegang bayi perempuannya dengan keadaan berd1ri di atas tapak tangan. Walaupun terdapat segelintir netizen yang mengagumi aksi tersebut, namin tidak kurang juga yang menyarankan agar aksi seperti itu tidak dilakukan.

Ekoran perkara itu, Dr Amalina juga turut memberikan pandangan dan saranan kepada orang ramai agar tidak melakukan perkara begitu. Walaupun perkongsiannya itu tidak ditujukan kepada pihak tertentu, namun saranan yang diberikan perlulah diambil perhatian oleh semua orang.

Berkongsikan gambar daripada Public Health Malaysia, Dr Amalina memberikan pesanan ringkas agar orang ramai tidak melakukan aksi sedemikian di rumah.

Please DO NOT di this at home.

Menerusi gambar yang dikongsikan oleh Dr Amalina, aksi membiarkan bayi berd1ri di atas tapak tangan boleh mendatangkan pelbagai kesan bvruk iaitu seperti risiko terjatuh dengan keceder4an kepala dan p4tah tul4ng. Selain itu, bayi juga terdedah kepada risiko tul4ng kaki membengk0k kerana otot kaki masih belum kuat dan tekanan berat badan yang boleh beri kesan kepada tulang bayi.

Rata-rata netizen juga bersetuju dengan saranan yang diberikan oleh Dr.Amalina dan ada juga yang menyarankan agar ibu bapa tidak mengikuti trend semasa sekiranya terdedah kepada bah4ya.

“Hope bro boleh take noted la walaupun tu anak bro send1ri. Nasihat bukan nak malukan kita, tapi nak selamatkan kita”

“Buatnya jadi apa-apa nyesal tak sudah. minta dijauhkan lah”

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Siakap Keli

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Trend Anak Atas Tapak Tangan, Nasihat Dr Amalina Buka Mata Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*