Mengenali Lelaki Yang Mempunyai Ciri-Ciri Ini, Jadikan Dia Ayah Kepada Anak-Anak Anda

Assalamulaikum uolsss, kali KKR nak share tips untuk mengenali lelaki yang baik.. Maklum la, skrng kne hati2, ramai yang hidung belang, hehe..

C1ri-c1ri untuk mengenali sama ada lelaki itu baik atau sebaliknya..

 

  • Lelaki yang baik adalah lelaki yang patuh pada agamanya. mereka tinggalkan kewajiban dan men1ngg4lakn larangan yang telah di tetapkan dalam agama.
  • Kalau seorang lelaki yg baik dia akan cuba berusaha untuk membantu kita dlm keadaaan apa sekalipun, walhal mereka send1ri tidak mampu untuk membantu. Mereka akan cuba berusaha utk menenangkan kita, seseorang itu akan cuba buat kita rasa selamat atau sebagainya. Senang cerita lelaki yg baik tak akan pentingkan d1ri send1ri.
  • Mereka tidak kisah utk menasihati & juga menyatakan pandangan mereka mengenai d1ri kita. Segala kebaikan atau kebvrukan akan dibincangkan. Lelaki yg baik juga akan mengakui kesalahan yg telah dilakukan oleh mereka, cuba menyelesaikan masalah itu dan juga berusaha tidak akan mengulanginya. Ini akan dapat mewujudkan situasi dimana pasangan kita bebas untuk menyuar4kan pandangan atau pendapat masing2.
  • Mereka akan tetap menghorm4ti kita walaupun pada situasi tengah mengalami krisis dan lelaki yang baik juga tidak akan merendahkan martabat kita sebagai wanita walau apa pun sekalipun.
  • Lelaki yg baik sebenarnya tahu macam mana untuk melakarkan senyuman pada wajah kita bila dalam keadaan sedih, risau atau sebagainya.
  • Lelaki yg baik tidak s0mb0ng & juga merendah d1ri. Selain dari tu, lelaki yang baik juga tidak akan memandang rendah pada kemampuan d1ri kita. Malah lelaki yang baik juga akan memberi sokongan apa kita buat dan mereka yakin yang kita boleh berjaya.
  • Lelaki yg baik akan berusaha untuk memperbetulkan kesilapan yang kita buat & mereka akan menerima kita seadanya.
  • Lelaki yang baik tahu kekurangan yang ada pada mereka dan sentiasa menghulurkan bantuan sekiranya kita memerlukan bantuan.
  • Lelaki yang baik tidak akan melupakan kita sekiranya mereka berjaya di atas sokongan dan pertolongan kita sebelum ini.

 

Sekiranya uolsss ada berkawan dengan lelaki yang berc1ri sebegini, hargailah mereka.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Nasihatustazz

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Mengenali Lelaki Yang Mempunyai Ciri-Ciri Ini, Jadikan Dia Ayah Kepada Anak-Anak Anda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*