Kelebihan Lain Membaca 3 Qul Bukan Sekadar Untuk Elak G4ngguan

Dalam perawatan Islam salah satu surah mustajab ialah 3 Qul selain Ayat Kursi dan Ayat Seribu Dinar yang sering diamalkan dalam menjauhkan d1ri dari g4ngguan sy4it4n, membersihkan hati dan permudahkan segala urusan.

Setiap diantara kita mengambil perlindungan insuran nyawa untuk melindungi ahli keluarga kita sekira terjadi apa-apa musib4h yang mengakibat kem4tian atau hilang upaya kekal yang dapat membantu mereka meneruskan kehidupan. 

Semua aset-aset kita diinsurankan seperti rumah, kereta termasuk premis perniagaan kita. Ada sesetengah pemain bolasepak profesional dunia menginsurankan kaki dan tangan sepanjang musim perlawanan.

 

Bagaimana pula kita nak insuran d1ri kita dari perkara yang kita send1ri tidak nampak seperti gangguan j1n, s4ka, s4ntau, puk4u dan s1hir? Sebelum kita ditimpa musibah diakibatkan oleh makhluk halus dan khi4nat manusia yang durj4na, marilah kita menjaga d1ri kita dan melindungi d1ri dari perkara tersebut. 

Tidak perlu bayaran premium dan hanya amalan yang mudah dibuat oleh sesiapapun. Sebelum ini banyak doa-doa yang kita pelajari tetapi yang asas sekali kita lakukan yang ini dahulu.

Sabda Rasulullah SAW lagi:

 

 Demi Allah yang jiwaku ditanganNya, sesungguhnya Qul Huwallahu Ahadu itu tertvlis di sayap malaikat Jibrail a.s, Allahhus Somad itu tertvlis di sayap malaikat Mikail a.s, Lamyalid walam yuulad tertvlis pada sayap malaikat Izrail a.s, Walam yakullahu kufuwan ahadu tertvlis pada sayap malaikat Israfil a.s.

Siapa membaca surah Fatihah, al-ikhlas, al-falaq, dan an-annas setiap satu sebanyak 7 kali selepas solat jumaat, nescaya terpelih4ra dari perkara keji dan segala b4la hinggalah ke jumaat yang berikiutnya. .

Jika dibaca 3 surah ini al-ikhlas, al-falaq and an-nass pagi dan petang nescaya tidak mengalami apa-apa kesusahan.

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Nasihatustazz

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Kelebihan Lain Membaca 3 Qul Bukan Sekadar Untuk Elak G4ngguan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*