“Saya Tidak Menggemari Datuk Ramli Secara Jujurnya…Tidak Menggemari Setiap Inci Pun” – Datin Alyah

Selepas diajukan persoalan mengenai perkahwinannya dengan pengarah muzik terkenal, Daruk Ramli MS, Datin Alyah mengakui sejak berkahwin, kisah perkahwinannya seringkali menjadi perhatian.

“Dia lama dan industri dan sudah pun berkerja dengan ramai orang. Jadi dia mempunyai sejarah hidup tersendiri sebelum ini. Jadi sekali saya buat keputusan untuk meletakkan persaan saya bersamanya, saya lihatnya ke depan. Itu wanita atau isteri inginkan.

“Cuma dia hidup lama dalam industri, jadi ramai yang dia kenal berbanding saya. Mungkin daripada situ orang lebih nak mengenali, ambil tahu mengapa saya dengannya,” dedahnya saat ditemu bual bersama DJ Nazz dalam segmen BegituBegini Gegar.

Ditanya mengenai mengenai mengapa dirinya dipilih penggiat seni itu, Alyah menjelaskan dia tidak pernah terfikir atau ada impian untuk mendirikan rumah tangga bersamanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@syafieq_ayman mekaseh byk2 sponsor baju2 utk gv5.sukses slalu buat karya2 kamu.sape2 nk guna org tua ni @azrul_rafie sya rekomen …😂😂😂mekaseh gambor2.

A post shared by ramli mohamed salleh (@tokram_ramlims) on

“Saya pernah gantikan seorang penyanyi untuk menyanyi di sebuah kelab.  Saya nampak dia datang. Jadi semua beritahu dia seorang pemuzik terkenal. Saya tak pernah terfikir.

“Bila saya flashback balik, Allah aturkan, kami jumpa balik dia kini jadi suami saya. Untuk pertama kali saya tidak menggemari Datuk Ramli secara jujurnya, tidak menggemari setiap inci pun.

“Sampai hari pun saya rasa pelik. Tapi saya percaya Allah ada perancangan terbaik yang saya tidak tahu. Jadi saya hanya go with the flow,” kongsinya jujur.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Menghitung hari for MELURUH 26 julai 2019

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81) on

Pada masa sama, penyanyi yang kini popular menerusi lagu Jutaan Purnama juga memberitahu dia hanya mengenali pasangan apabila sudah mendirikan rumah tangga.

“Bila orang kata kahwin ialah pengkhiran tapi pengalaman yang saya lalui, perkahwinan ialah permulaan.

“Yang mana kita baru dapat mengenali pasangan kita sebenar-benarnya selepas berkahwin,” katanya yang tidak menafikan keharmonian dalam rumah tangga ada pasang surutnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terima kasih @thebakingbachelor #dbiliquesetahun

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81) on

Temu bual penuh bersamanya boleh ditonton menerusi YouTube Gegar.

Foto: Instagram Alyah/Ramli MS

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber  : MH

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Saya Tidak Menggemari Datuk Ramli Secara Jujurnya…Tidak Menggemari Setiap Inci Pun” – Datin Alyah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*