“Yang Dua Alam Dllarang Sama Sekali,” – Selar Tlndakan ‘Main BedaI Adik Sampai Iebam’, Ini Reaksi Afiq Muiz

Abang kepada pelakon Aishah Azman, Afiq Muiz memberikan reaksi terhadap lsu kntroversi melibatkan adiknya itu baru-baru ini.

Memberi kenyataan ringkas menerusi Instagram, pelakon ini dilihat menyel4r tindakan seseorang yang dikatakan telah mengas4ri adiknya.

Malah, pada masa sama, Afiq turut memberi amaran kepada mana-mana lelaki yang berhasrat ingin menjadikan Aishah sebagai isteri.

“Banyak besar dia punya kepala main bed4l adik aku sampai leb4m-leb4m. Siapa nak jadi adik ipar aku lepas ni.

“Yang gentle dan Islam saja. Yang dua alam dilarang sama sekali. 4MARAN,” tulisnya.

Beberapa hari lalu, dunia hiburan dikejutkan mengenai berita seorang pelakon lelaki yang dit4han p0lis selepas did4kwa membel4sah bekas tunang akib4t ber4ng apabila wanita itu memintanya memutuskan hubungan s0ngsang bersama kenalan.

Berhubung kes tersebut, netizen mulai membuat telahan sendiri dengan mendakwa aktor Syafie Naswip merupakan individu yang dimaksudkan, memandangkan dia baru saja putus tunang dengan pelakon Aishah Azman.

Malah, bintang filem Mukhsin itu turut menerima pelbagai reaksi komen dari ‘tentera bawang’ di laman Instagram miliknya g4ra-g4ra lsu tersebut sebagaiman yang did4kwa.

Sekadar mengimbas kembali, Syafie dan Aishah bertunang pada satu majlis yang diadakan pada 7 April 2019 di Forest Valley Hall, Cheras.

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Afiq Muiz

Biodata

1. Nama lahirnya, Muhammad Afiq Muiz bin Azman Shah, namun menggunakan ‘Afiq Muiz’ sebagai nama komersial

2. Kelahiran Kuala Lumpur, Malaysia pada 1 Mei 1992. Kini berusia 27 tahun (2019).

3. Mempunyai paras ketinggian 1.85 meter.

4. Berpendidikan dalam jurusan Lakonan Dan Seni Persembahan di Akademi Seni Warisan Negara (ASWARA).

5. Menyertai dunia seni sejak tahun 2010.

6. Mempertaruhkan bakat sebagai pelakon dan model.

7. Adiknya, Aishah Azman juga merupakan pelakon.

8. Memilih kerjaya sebagai model sebelum beralih menjadi aktor.

9. Menarik perhatian sutaradara dan penerbit terkenal, Datuk Yusof Haslam yang menawarkannya watak ASP Roslan dalam drama kepolisan Gerak Khas pada tahun 2014 selama dua musim.

10. Pada Ogos 2016, beliau menukar nama pentasnya kepada Muhamad Afiq sebagai simbol kepada ‘kehidupan baharu’ susulan beberapa kontroversi yang menghambat.

11. Lain-lain, beliau turut membintangi drama Duyong Aridinata, Aishiteru, Mimpi Cinderella, Bangkitnya Seorang Perempuan, Ayuni Safira, Memori Cinta Suraya, Cinta Hati Abah, Diaspora Cinta, Awak Sangat Nakal, Menanti Februari, Jodoh-Jodoh Annisa dan banyak lagi.

12. Pembabitan dalam telefilem, antaranya menerusi Si Tudung Tweet, Destinasi Cinta Sara, Diam-Diam Rindu, Hati-Hati Yang Bercinta, Kasut Untuk Ayah, Bunga Lalang, Opah Dot Com, Jasmine, Manja dan Nadi Luna.

13. Di layar perak, Afiq menerajui filem Aku Bukan Pengganas arahan Arjin Uppal. Tidak ketinggalan, teater Gelanggang Tok Wali pada 2011.

14. Pernah bergelar peserta MasterChef Selebriti Malaysia musim kedua pada 2013.

15. Mendirikan rumah tangga dengan aktres baharu, Pachara Apin atau nama Islamnya, Nur Aaira Mahdeya pada 26 Mac 2019 dalam pernikahan yang berlangsung di sebuah masjid di Bangi, Selangor. Mereka terlebih dahulu mengenali hati budi setahun lalu, sebelum mengikat tali pertunangan enam bulan berikutnya.

Foto

Foto: Instagram Afiq Muiz, Aishah Azman

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Media Hiburan

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Yang Dua Alam Dllarang Sama Sekali,” – Selar Tlndakan ‘Main BedaI Adik Sampai Iebam’, Ini Reaksi Afiq Muiz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*