4 Kereta Mewah Milik Neelofa Yang Ramai Tak Tahu. Yang Last Tu Dia Paling Sayang..Peminat Bagi!

Nama pengacara dan usahawan Neelofa, semakin mekar dalam industri hiburan dan menjadi inspirasi kepada semua wanita di Malaysia. Bukan kerana wajahnya yang memang hampir setiap minggu tampil di program MeleTop, tetapi kerana kejayaan dan pencapaiannya dalam bidang perniagaan yang diusahakan.

Terbaru, pengacara program MeleTOP dan usahawan hijab, Neelofa dicalonkan menerusi kategori Entrepreneur dalam anugerah berprestij di peringkat antarabangsa, Influencer Awards 2019 Monaco. Bakal diadakan di Monaco pada 5 dan 6 Disember, Neelofa mengakui tidak menyangka tercalon dalam anugerah yang di pengerusikan oleh keluarga diraja Monaco.

“SEJUJURNYA, SAYA TIDAK MENYANGKA TERCALON DALAM ANUGERAH INI. SELAIN DIKELOLAKAN OLEH KELUARGA DIRAJA DAN DIADAKAN DI LUAR NEGARA, MAJLIS ANUGERAH INI JUGA BAKAL DIMERIAHKAN DENGAN CALON-CALON LAIN DARIPADA NEGARA-NEGARA BERBEZA.

INSYA-ALLAH, SAYA AKAN TERBANG KE SANA KERANA SEGALA PENGANGKUTAN DAN PENGINAPAN TELAH DISEDIAKAN. PELUANG INI BUKAN DATANG SELALU, JADI SAYA SANGAT MENGHARGAINYA. SAYA JUGA BERHARAP AGAR PENCALONAN INI DAPAT MEMBERI INSPIRASI KEPADA ORANG MALAYSIA LAIN UNTUK BERMIMPI LEBIH BESAR DAN MENCARI LEBIH BANYAK PELUANG,” KATANYA MENERUSI SATU KENYATAAN MEDIA.

Influencer Awards 2019 Monaco merupakan anugerah yang berprestij. Ini merupakan penganjuran kedua selepas diadakan dengan jayanya pada tahun lalu.

Tak hairanlah jika wanita yang berasal dari Kelantan ini dijuluki sebagai salah satu artis terkaya di Malaysia. Kalau dah kaya, sudah pasti mempunyai kemampuan untuk memiliki kereta-kereta mewah dan antara termahal di dunia. Memetik dari sebuah video dari laman Youtube Majalah Nona, Neelofa ada menyebut dia mempunyai 3 buah kereta iaitu BMW, Porsche dan Range Rover.

Nah! setelah kami selidik jenis setiap model kereta yang digunakan, berikut kami rangkumkan 3 kereta mewah milik Neelofa yang tidak pernah didedahkan oleh pihak media.

#1.Range Rover Evoque

Di media sosial, Neelofa pernah mempamerkan foto dia ‘berposing’ dengan kereta Range Rover Evoque ini yang berwarna putih. Sememangnya Range Rover Evoque mempunyai imej mewah dan stailo seakan dibina khas untuk diletakkan di depan lobi hotel mewah atau valet kompleks beli belah premium.

 

Sesuai sangat dengan imej Neelofa kan? Difahamkan harga model Range Rover Evoque ini bermula dari RM 400 ribu sehingga RM 500 ribu ketika mula diperkenalkan. Hampir setengah juta.

 

#2.BMW X6

BMW X6 adalah kereta jenis crossover mewah kelas mid-size yang dikeluarkan pada tahun 2008 oleh BMW. X6 oleh BMW tergolong sebagai Sports Activity Coupé (SAC). Mengkombinasikan ciri sebuah SUV dengan gaya sebuah coupé. Kereta ini sering digunakan oleh Neelofa dengan menggunakan khidmat pemandu peribadi. Anda boleh dapat lihat kereta ini dalam sebuah video berjudul 21 Soalan Dengan Neelofa di laman Youtube MHE TV.

 

Dari hasil pencarian kami di google, harga BMW X6 ini boleh mencapai RM RM666,800 hingga RM 1.12 Juta.

 

#3.Porsche Macan

Rata-rata peminat sudah mengetahui, dalam banyak-banyak kereta yang dia miliki, Porsche Macan merupakan kereta kegemaran Neelofa kerana dia sering dilihat memandu kereta ini sendiri. Ini terbukti dengan beberapa keping gambar & video yang dimuatnaik di Instagram. Salah satunya ialah video viral ini di mana dia menyanyikan lagu Kun Anta ketika sedang memandu.

Hasil pencarian kami di google, harga jualan bagi Porsche Macan bermula dari RM455,000.

#4-Volkswagen Passat

 

Ini  antara kereta paling special dalam hati Neelofa kerana ianya dianggap hadiah dari peminat. Hal ini kerana, beliau menerima kereta ini saat menerima anugerah

Jadi, dalam banyak-banyak kereta mewah ini, yang mana satu sangat sesuai dengan Neelofa?

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Astrogempak via Menuju Kebenaran

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "4 Kereta Mewah Milik Neelofa Yang Ramai Tak Tahu. Yang Last Tu Dia Paling Sayang..Peminat Bagi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*