“Sempat Bergurau Sebelum Reb4h di Pentas”. Pemain Bass Terkenal Tanahair MeninggaI Dunia

Berita yang mengejutkan penggiat seni tanahair apabila pemain bass terkenal tanah air, Kelly meningg4I dunia sekitar pukul 4.20 petang Sabtu.

Allahyarham Kelly atau nama sebenarnya, Wan Kelly Abdul Rahman mengh3mbuskan nafas ter4khir selepas mengadakan sesi latihan (sound check) bagi menjayakan pementasan Malam Kasih Amal di Ipoh, Perak yang berlangsung malam ini.

Menurut kenalan Allahyarham Kelly, Wan Sofiatul Shima Wan Chik, pemerg1an pemuzik berusia 47 tahun itu amat mengejutkan seluruh karyawan yang terlibat dalam pertunjukkan amal itu.

Wan Sofiatul atau lebih dikenali sebagai Opie, sebelum rebah di pentas, Allahyarham Kelly sempat bergurau dengan rakan-rakannya.

“ AR WAH BERGURAU DENGAN SAYA DAN BEBERAPA KENALAN LAIN, BAHKAN BELIAU YANG TERKENAL SEBAGAI SEORANG HUMOR JUGA SEMPAT KETAWA BESAR SEBELUM SECARA TIBA-TIBA REBAH,” KATA OPIE LAGI.

Opie kini berada di Ipoh menemani isteri Allahyarham, Zeti Nezlin Zulkifli yang berada di sana bagi menuntut jen4zah Kelly untuk dibawa pulang ke ibu negara.

Beberapa artis ternama yang menjayakan persembahan Malam Kasih Amal seperti Datuk M. Nasir dan Aizat Amdan turut menziarahi jen4zah Allahy4rham Kelly di hospital.

Allahy4rham Kelly merupakan pemuzik ternama yang sering mengiringi persembahan ramai penyanyi popular tanah air.

Kelibat Allahy4rham Kelly sering kelihatan di pelbagai pertunjukkan bersakala besar selain banyak menyumbang khidmat dalam rakaman album penyanyi-penyanyi Malaysia.

Bagi penyanyi Dayang Nurfaizah, pemergian Kelly merupakan berita yang paling sed1h buatnya kerana Allahy4rham dipanggil mengadap Ilahi hanya beberapa jam selepas mereka bertemu di pentas.

“ AR WAH KELLY MERUPAKAN ANTARA PEMUZIK YANG AMAT MENYENANGKAN. BELIAU SANGAT PROFESIONAL, DEDIKASI SERTA SEORANG YANG HUMOR. SAYA SENTIASA SELESA DAN BERSEMANGAT APABILA BELIAU BERADA DI PENTAS MENGIRINGI PERSEMBAHAN.

“ Saya kehilangan seorang abang, pemuzik dan rakan yang ceria dan sentiasa menghiburkan saya,” kata penyanyi lagu Di Pintu Syurga itu kepada Astro AWANI ketika dihubungi.

Dayang yang sudah lebih sedekad bersahabat dengan Allahyarham juga berkata, pemergian Kelly merupakan satu kehilangan besar pada industri muzik tanah air.

Jena zah Allahyarham Kelly dijangka dibawa ke Kuala Lumpur selepas selesa proses bedah siasat dilakukan.

Selain balu, Allahyarham Kelly juga meninggaIkan tiga orang cahaya mata Wan Adam Nuqman, 20, dan pasangan kembar, Wan Afri Zareeth dan Wan Efra Armand. 15.

Pihak admin mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham Kelly dan mendoakan semoga rohnya ditempatkan bersama orang beriman dan beramal soleh. Amin

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : astr0awan1

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Sempat Bergurau Sebelum Reb4h di Pentas”. Pemain Bass Terkenal Tanahair MeninggaI Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*