[VIDEO] Pencarum Men4ngis Rayu Keluar i-Citra Terakhir RM10,000

Pencarum menangis dan merayu memoh0n kerajaan membenarkan pengeluaran i-Citra terakhir sebanyak RM10,000 dari simpanan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) kerana mereka sudah terdesak.

Menerusi perk0ngsian Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki di laman Instagramnya, memaparkan kisah seorang lelaki memoh0n agar beliau bertindak segera memoh0n pihak kerajaan agar memberi peluang sekali lagi kepada setiap pencarum untuk mengeluarkan wang simpanan mereka menerusi i-Citra.

Menurut lelaki tersebut, dia mempunyai komitmen yang tinggi temasuklah menampung perbelanjaan anaknya di universiti dan amat memerlukan wang tersebut ketika ini.

“Saya ada banyak komitmen, dan disebabkan masalah C0VID-19 sejak hampir dua tahun lalu, saya dah lalui macam-macam masalah.

“Nak tunggu hari tua, kita belum pasti lagi masih hidup nanti, duit itu duit saya, saya perlukan,” katanya.

Sementara itu, menerusi kapsyen yang dimuat naik oleh Asyraf, beliau memaklumkan d1rinya disapa oleh lelaki itu ketika singgah makan di sebuah restoran di Johor.

“Ketika singgah makan di sebuah restoran di Johor Bahru, saya disapa oleh seorang pemuda yang begitu emosional merintih betapa perlunya untuk mengeluarkan wang simpanannya di KWSP.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DR ASYRAF WAJDI DUSUKI (@drasyrafwajdi)

“Sememangnya di mana saya pergi, pasti ramai yang tegur dan meletakkan h4rapan tinggi untuk pihak kami terus memperjuangkan nasib mereka untuk disuar4kan bahawa mereka amat-amat memerlukan RM10,000,” ujarnya. –

– Sumber & video dipetik dari MYKMU, K 0nline, Instagram Dr Asyraf Wajdi

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "[VIDEO] Pencarum Men4ngis Rayu Keluar i-Citra Terakhir RM10,000"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*