Tak Perlu Senduk, Peniaga Wanita Selamba Guna Tangan Celup Minyak Pan4s Ketika Mengg0reng Makanan

Biasanya ketika kita memasak atau menggoreng makanan, antara benda yang kita takut dan mahu elakkan adalah terkena percikan minyak. Rasanya semua orang yang pernah menggoreng makanan mesti ada pengalaman terkena percikan minyak panas bukan? Dan ianya agak meny4kitkan dan boleh membuatkan kulit mel3cur.

Tak Perlu Senduk, Peniaga Wanita Selamba Guna Tangan Celup Minyak Panas Ketika Menggoreng Makanan - nangtime.com

Tapi rupanya ada juga orang yang tidak takut dengan minyak panas ini. Baru-baru ini, tular mengenai seorang peniaga makanan bergoreng di Magelang, Indonesia yang dengan selamba mencelup tangannya kedalam minyak panas.

Peniaga wanita yang berusia 55 tahun ini dikatakan mempunyai kebolehan atau kepandaian untuk celup tangan dalam minyak panas ketika menggoreng makanan.Tak Perlu Senduk, Peniaga Wanita Selamba Guna Tangan Celup Minyak Panas Ketika Menggoreng Makanan - nangtime.com

Wanita yang dikenali sebagai Sri Rejeki memberitahu dia menggunakan cara tersebut untuk menarik pelanggannya. Menurutnya,kali pertama dia mencelupkan tangannya ke dalam minyak panas, memang dia ada rasa panas tapi tidak melecur. Lama-kelamaan dia sudah biasa.

Ditanya apa rahsianya, menurut Sri Rejeki, dia hanya akan baca bismillah dan selebihnya dia tak rasa panas sangat sekarang sebab memang dah terbiasa. Tambahnya lagi, dia celup tangan pun biasanya sekejap sahaja dan tidak lama.Tak Perlu Senduk, Peniaga Wanita Selamba Guna Tangan Celup Minyak Panas Ketika Menggoreng Makanan - nangtime.com

Sri Rejeki meniaga jual bakwan iaitu sejenis makanan bergoreng yang menyerupai cucur atau tempura sejak beberapa tahun lalu selepas suaminya s4kit kena ser4ng str0k.

Tak Perlu Senduk, Peniaga Wanita Selamba Guna Tangan Celup Minyak Panas Ketika Menggoreng Makanan - nangtime.com

Hasil dari usaha dan hasil jualannya, wanita ini mampu menyara hidupnya dan juga berjaya menghantar anaknya untuk menuntup pelajaran di universiti.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber :  nangtime.com


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Tak Perlu Senduk, Peniaga Wanita Selamba Guna Tangan Celup Minyak Pan4s Ketika Mengg0reng Makanan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*