Kerana percaya pakaikan em4s boleh elak dari ker4p s4kit……ibu ini hadapi detik2 c3mas…

Seorang wanita yang juga seorang ibu dikenali sebagai Amiza Rahmat berkongsikan satu kisah yang boleh membuka mata dan dijadikan pengajaran buat ibu bapa yang lain.

Kisahnya, si ibu ini pernah dengar dan percaya kata-kata orang yang mengatakan memakai em4s boleh elakkan dari kerap s4kit. Oleh itu wanita ini pun memakaik4n gel4ng emas pada anaknya yang merupakan anak istim3wa.

Jom baca perkongsian wanita ini:

Bismillahirrahmanirrahim. Mummy simpan sini sebagai pengajaran untuk mummy & mummy lain kat luar sana.

Semua tau yang Humaira Farisha is a special baby. Mummy bagi pakai kat tangan k1ri sebab tangan k1ri adik tak berg3rak & selalu g3nggam je.

Ini sal4h satu ikhtiar mummy, sebab mummy pernah terbaca yang pakaikan em4s boleh elak dari kerap s4kit.

Harini before mummy pergi work, adik okay & banyak b3bel. Mummy hantar adik pergi rumah neni mcm biasa. Jam lebih kurang 9.10 pagi, neni call mummy.

Suara neni c3mas & p4nik sambil bagitau yang adik dah tert3lan 3mas. Mummy pon dengar suara adik n4ngis masa neni call. Allahu masa tu hati mummy macam nak gvgur.

Mummy terus tinggalk4n discussion dengan HR & supervisor untuk balik tengok adik. Sampai rumah neni bagitau adik dah munt4h yang bul4t tu tapi handbag tak jumpa.

So, mummy buat keputusan untuk bawa adik ke klinik untuk X-ray & mintak neni s4mbung cari dekat rumah.

Sampai dekat klinik, kita daftar & jumpa doktor dulu. Doktor bagi surat untuk buat X-ray. Masa tunggu result X-ray mummy sentiasa doa semoga adik tak tel4n charms tu.

Apakan daya masa result X-ray keluar mummy terk3jut rasa nak r3bah tengok charms handbag tu dah dalam perut adik.

Mummy p3lvk adik erat-erat sambil air mata mummy mengalir. Allah je tau masa tu hati mummy macam mana.

Lepas tengok result doktor klinik refer adik ke H0spital Selayang untuk jumpa pakar. Dalam perjalanan mummy p3gang adik kuat-kuat sambil hati ni member/ntak sal4hkan d1ri send1ri.

Sampai h0spital doktor masukkan adik kat bahagian Kec3masan zon kuning. Alhamdulillah doktor kata ch4rms tu dah masuk dalam p3rut bukan salur4n penaf4san.

Adik pon nampak ok je & doktor kata adik boleh discharge dengan bekal4n ubat untuk keluark4n charms tu. Buat masa 4-5 hari mummy kena pant4u adik.

Nampak macam takda pape tapi sangat bah4ya kalau charms tu masuk dekat salur4n pernafasan. So, ni pengajaran & situ4si yang mummy takkan lupak4n.

Semoga tak jadi lagi. Humaira Farisha kuat!

Dih4rapkan semoga kisah ini boleh menjadi pengajaran buat kita semua.

Sumber: Amiza Rahmat

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : dedah.site


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Kerana percaya pakaikan em4s boleh elak dari ker4p s4kit……ibu ini hadapi detik2 c3mas…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*