Micheal Ang selar ‘b1mbo’ jangan tunjuk b0d0h, Rita menc3lah

PETALING JAYA – Penerbit dan pengarah, Michael Ang yang terkenal dengan mulut lantang kembali menyelar tindakan individu yang suka menyebarkan aura neg4rtif menerusi perkongsian media sosial sehingga menunjukkan keb0d0h4n sendiri.

Katanya, lebih baik berdiam diri daripada menambahkan lagi kekalutan ketika seluruh negara sedang berjuang melawan pand3mik C0v1d-1.9

“Kepada bimbo sedunia di luar sana, kalau tiada benda cerdik nak disampaikan sila duduk diam-diam dan jangan tunjuk keb0d0h4n itu pada satu dun1a.

“Malaysia sudah cukup parah, tak payah nak menambahkan lagi. Buatlah kebajikan atau bagi kata pos1tif,” katanya menerusi hantaran Instagram.

Biarpun tidak menyebut nama ‘si bimbo’ yang dimaksudkan, ramai meneka status berkenaan ditujukan kepada seorang pelakon wanita yang lantang menggesa Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah mel3tak jaw4tan.

Menerusi hantaran di InstaStory aktres itu menyatakan rakyat Malaysia telah terped4ya dengan ‘lakonan’ Noor Hisham menerusi karakter yang dipamerkan, wajah sed1h dan selalu kep3natan.

Malah pelakon tersebut dalam perkongsian sama meminta figvra dihormati ramai itu berhenti ‘berlakon’ daripada terus membohongi rakyat Malaysia dengan situasi Cov1d-1.9 negara.

Sementara itu, pengarah drama Marry Me Senorita turut meneg4skan teguran dibuat adalah sebagai pengajaran kepada orang lain supaya lebih bijak menggunakan platform media sosial.

Michael dalam hantaran lain secara sinis mengatakan seorang yang dilahirkan ‘bimb’o atau wanita cantik tetapi kurang bij4k akan terus kekal dalam keadaan sama biarpun sudah berkahwin dengan bangsa asing.

Menerusi hantaran lain, dia juga meng3cam tindakan segelintir individu yang tiada langsung rasa hormat terhadap petugas barisan hadapan sehingga sanggup mengh1na dan memperkecilkan mereka.

Sutradara itu turut meminta kelompok yang enggan mengambil vaks1n Cov1d-1.9 tidak menakut-nakutkan orang lain dengan dakyah masing-masing.

“Pakai otak sikit. Kau tak nak ambil vaks1n itu hak kamu semua, tiada siapa paksa. Tapi tak payah nak menakut-nakutkan orang yang mahu ambil vaks1n.

“Saya rasa belum ada lagi kerajaan atau orang yang sudah vaks1n paksa orang yang tak nak pergi vaks1n. Tapi kita yang sudah vaks1n punya hak sama ada mahu bekerja atau bergaul dengan orang yang belum vaks1n,” tegasnya.

Sementara itu, kenyataan Lana yang cuba menj4tuhkan Noor Hisham bagaimanapun dipert4hankan seorang pelakon popular, Rita Rudaini yang selama ini dilihat kerap menimbulkan persoalan tentang vaks1nasi Cov1d-1.9.

Selain bersetuju dengan pendapat Lana, ibu tunggal dua anak itu turut menyiarkan semula t4ngkap layar status Michael Ang dengan satu kenyataan berbaur sindiran sambil menyifat pengarah mualaf itu sebagai individu yang masuk campur dalam setiap perkara seolah-olah serba sempurna.

Barangkali terkena tempias sama, Rita turut mengingatkan Michael agar sentiasa tahu kedudukan dan menyedari doa orang yang disindir pengarah itu pasti ada balasan dari Allah.

 

Sumber: kosmo


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Micheal Ang selar ‘b1mbo’ jangan tunjuk b0d0h, Rita menc3lah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*