Gig1h K4yuh Basikal 3KM Nak Hantar Pesanan Mkanan RM80, Rider Foodpanda Terk3du Rupanya Kena ‘Pr4nk Order’

Sab4n hari, pasti ada pelbaga1 cer1ta mengnai kes pen1puan atau lebih mudah orang kita panggil sebagai ‘sc@m’. Ada yang dit1pu melalui pnggilan k0nonnya daripada peg4wai ‘bank’, ada daripada mahk4mah dan banyak lagi.

Tidak kurang juga, kes ‘sc@m’ ini hampir sama dengan ‘prank order’ yang selalu dihadapi penghantar makanan (rider). Begitulah yang dialami oleh seorang rider Foodpanda ini apabila dia menerima ‘pr@nk order’ daripada pelanggan.

Lebih menyed1hkan, rider ini bukanlah manusia ‘normal’ macam kita tapi insan ‘istimewa’. Sudahlah pen@t mengyuh basikal di bawah panas terik, sekali dapat tahu dia dit1pu rupanya.

Mari ikuti kisah benar yang dikongsikan di laman Facebook Stesen Minyak SHELL Jalan Sulaman di bawah ini.

Kisah rider Foodpanda kena sc4m

Kes1an adik rider Foodpanda tadi meng4yuh basikal lebih kurang 3 km untuk menghantar makanan bernilai RM80 yang dipesan kononnya pelanggan tu menunggu di Shell Sulaman rupanya kena sc4m.

Adik ni istimewa sikit, tidak boleh bertutur seperti orang biasa. Nasib baik ada kawan dia bantu. Dia mencari-cari nama pelanggan Mira. Tapi kami bagitau mana ada Mira sini.

Kami tanya pula sudah call pelanggan tu? Kawan adik tu cakap sudah dan bila ditanya melalui WhatsApp, pelanggan tu cakap dia b1ngung dan tidak tahu siapa guna HP dia, cuma r1der tu hairan dan mar4hlah kenapa dia called tadi pelanggan tu tidak cakap awal-awal yang dia tersal4h ord3r malah disuruh hantar ke Shell?

Setelah tahu pelanggan sc4mmer tu lepas tangan saja, kami bantulah membeli makanan tu cuma kami berh4raplah pada sc4mmer tu supaya tidak mengulang1 lagi perbuatan sedemikian.

Imagine kalau tidak ada yang mahu bay4rkan, adik ni terpaksa tnggung melainkan Foodpanda boleh bagi gnti rug1.

Time-time lockd0wn ni ramai yang tengah sus4h dan berhemp4s-pul4s untuk mencari rezeki. Adik ni motosikal pun tidak ada hanya menghantar makanan memakai basikal saja. Jadi janganlah membeb4nkan lagi orang yang tengah sus4h.

Kami mend0akan agar adik r1der dan kawannya supaya tidak pat4h sem4ngat dan teruskan berju@ng demi keluarga dan orang yang tersayang!

Sumber: FB Stesen Minyak Shell Jalan Sulaman

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://www.dedah


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Gig1h K4yuh Basikal 3KM Nak Hantar Pesanan Mkanan RM80, Rider Foodpanda Terk3du Rupanya Kena ‘Pr4nk Order’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*