Dunla Penuh Res@h Gelis@h, Zul Yahya Seru Umat Isl@m M0hon Keampunan Allah

Pelakon Zul Yahya mengajak orang ramai memperbanyakkan amal ibadah dan men1ngg4lkan perkara yang sia-sia termasuk mengejar kehidupan dunia sehingga lalai menjadi umat Muhammad yang berguna.

Menerusi video yang dimuat naik di Facebook berkata, wabak Covid-19 yang menimbulkan kegelisahan masyar4kat dunia dianggap sebagai peringatan Allah SWT untuk hambaNya yang banyak melakukan d0sa.

Mengakui d1rinya masih jahil, pelakon berusia 47 tahun itu meluahkan perasaan sedih apabila kehidupan ketika ini sudah terbatas kerana masjid dan surau telah ditutup bagi mengelak penularan wabak tersebut.

“Kita tak boleh lagi bebas macam dulu, bebas untuk beribadah. Allahuakbar! Ini pengajaran bagi kita. Iman masih lagi belum sempurna.
“Cukuplah, kita dah banyak buat kemungkaran dan perkara Allah tak suka. Banyak maksiat berlaku, perlakuan s0ngs4ng,” katanya.

Dalam video berdurasi 23 minit 11 saat itu, Zul menyeru orang ramai menghidupkan suasana masjid di dalam rumah dengan melakukan amal ibadah dan memperbaiki d1ri masing-masing.

“Sentiasa lihat kebesaran Allah SWT, jangan lagi lihat kebesaran dunia. Tengok Allah hantar makhluk yang kecil je, huru-h4ra dah satu dunia.
“Sampai bila kita nak biarkan masjid sepi? Sepi tiada tangisan dan amalan. Tiada apa-apa ibadah di masjid.
“Kita yang ada agama pun tak dapat nak tunjuk agama kita pada orang tiada agama. Allah dah sediakan syurga untuk kita tapi kita tak nampak,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Zul Yahya


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Dunla Penuh Res@h Gelis@h, Zul Yahya Seru Umat Isl@m M0hon Keampunan Allah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*