Sed1h sebab warganet sal4hkan Dato Aliff punc4 Aqish dan ibu dikr1tik t3ruk. Tak sangka ini t1ndakan Aqish dekat Dato Aliff lepas video tu vir4l.

Nama penuhnya, Aliff Syukri bin Kamarzaman. Kelahiran Felda Kechau, Kuala Lipis, Pahang pada 3 April 1987. Merupakan anak kepada Rozita binti Ibrahim yang merupakan pengasas produk kosmetik popular, Sendayu Tinggi.

Anak ketiga daripada 12 adik-beradik. Berkelulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Mendapat pendidikan di Sekolah Kebangsaan Sg. Besar Selangor, Sekolah Menengah Telok Gadong Klang, Sekolah Pondok Pasir Tumbuh Kelantan, Sekolah Integrasi As-Syak1rin Shah Alam dan Taylor College.

Kini bergelar usahawan, pelakon dan penyanyi. Kisah mengenai pelakon cilik Puteri Balqis dan ibunya masih lagi h4ngat diperkatakan sehingga ke hari ini. Malah, pelakon itu juga didapati telah menutup akaun Instagram miliknya kerana di katakan tidak sanggup menerima kr1tikan daripada warganet.

Bukan itu sahaja, ada individu lain yang turut di pers4lahkan kerana di percayai menjadi punc4 kepada Puteri Balqis dan ibunya menerima kr1tikan heb4t daripada warganet. Warganet telah menud1ng jari kepada Dato Sri Aliff Syukri yang dikatakan menjadi punc4 kenapa pelakon cilik itu menutup akaun Instagramnya.

Ada juga rakan artis yang turut mempunyai pendapat lebih kurang sama di mana dia berkata, jika hendak bersedekah tidak perlulah bertanya berbagai soalan mengenai duit yang telah disedekahkannya itu. Bagi menjern1hkan semua keadaan, Aliff telah memuat naik sebuah video di laman Youtube miliknya untuk menjelaskan perkara yang sebenar.

Dalam video berdurasi 10 minit lebih itu menunjukkan Aliff yang kelihatan seperti sedang menangis setelah membaca segala komen-komen warganet yang menyal4hkannya berikutan perkara ini. “Masa before penggambaran tu, dia setuju untuk dirakam dan niat saya hanya untuk buat update dengan situasi dia sahaja. Tapi warganet pula tafsir benda lain“ katanya.

Aliff turut berkata bahawa dia tidak ada niat pun untuk mem4lukan atau mempersoalkan ke mana duit sumbangannya akan pergi selepas ia diberi. “Saya memang berniat nak bersedekah. Dia nak pakai duit tu untuk buat apa-apa sekali pun, itu antara dia dan tuhan.” Katanya.

Bukan itu sahaja, dalam video itu juga Aliff ada memberitahu bahawa sehingga kini Balqis sudah tidak mahu mengangkat panggilan daripadanya. Agak-agak kenapa? “Orang salahkan saya punca segala-gala! Video saya buat live haritu punca Puteri Balqis sampai dah tak nak angkat telefon saya. Saya segan tau dengan dia bila jadi macam ni.” Aliff Syukri

Aliff turut mohon kepada warganet untuk berhenti daripada mengkr1tik pelakon cilik itu dan mendoakan untuk kebaikkan mereka sekeluarga.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

sumber : Metro Terkini


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Sed1h sebab warganet sal4hkan Dato Aliff punc4 Aqish dan ibu dikr1tik t3ruk. Tak sangka ini t1ndakan Aqish dekat Dato Aliff lepas video tu vir4l."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*