“B4b1 Hutan Lagi S3dap Daripada B4b1 Pink”- Jawapan Jujur Adam Corrie Buat Isterinya Terkedu

Pelakon Adam Corrie mengakui kepada isterinya bahawa dia pernah menikm4ti d4g!ng b4b1 hutan sebelum memeluk agama Islam.

Adam atau nama sebenarnya Adam Corrie Lee Abdullah, 52, berkata pengakuan jujur itu dibuat selepas ditanya send1ri oleh isterinya mengenai hal itu.

Perkara itu turut dikongs1kan Adam menerusi satu entri yang dimuat naik di Instagram miliknya.

“Bidadari saya tanya…saya jawab je lah dengan jujur.

“Makan, b4b1 hutan lagi sedap daripada b4b1 pink,” tvlisnya.

View this post on Instagram

Bidadari saya tanya .. saya jawab je la dengan jujur. Respon "erkk " sebab dia ingat babi pink yg lebih ramai suka makan tapi sebaliknya. . Sekarang ramai sudah rakan yang belum Islam tak makan daging babi atas kesedaran faktor kesihatan. . Dan alhamdulillah .. 4tahun sebelum saya syahadah / kembali kepada fitrah.. Saya sudah tiada rasa nak makan babi. . Rupanya Allah nak saya bersih sebelum kembali kepada fitrah. . Setiap kejadian yang Allah cipta bukan sia-sia. Allah jadikan babi itu ujian bagi umat Islam. Jangan kita pandang hina setiap kejadian tapi pandang ia satu ujian dan hikmah disebaliknya. . Saya cerita ni, jadikan ia satu ilmu pengetahuan. Ambil yang positif ye. Jika kita pandang negatif , negatiflah yang kita dapat. . "Sesungguhnya Allah hanya mengharamkan kepada kamu memakan bangkai, dan darah, dan daging babi." (Surah al-Baqarah: 173) . Senyum selalu Selalu bersangka baik InsyaAllah hati tenang . #adamcorrie #SayaBukanUstaz #JanganPanggilSayaUstaz

A post shared by Adam Corrie (@adamcorrielee) on

Bagaimanapun, jawapan jujurnya itu membuatkan dia terk3jut apabila dimaklumkan bahawa d4g!ng haiwan l1ar tersebut lebih sedap berbanding sp3sis biasa.

“Respons ‘Erkk’ sebab dia ingat b4b1 pink yang lebih ramai suka makan, tapi sebaliknya,” jelasnya.

Pertanyaan daripada isterinya itu d1dorong selepas menonton siaran berita mengenai 1su b4b1 hutan berkel1aran di kampung

Begitupun, menurut Adam, kini ramai rakannya yang bukan Islam sudah mula mempunyai kes3daran mengenai kemud4ratan pengambilan bin4t4ng tersebut sebagai juadah.

“Sekarang ramai sudah rakan yang belum Islam tak makan d4g!ng b4b1 atas kes3daran faktor kesihatan.

“Dan Alhamdulillah, empat tahu sebelum saya syahadah, kembali kepada fitrah, saya sudah tiada rasa nak makan b4b1. Rupanya, Allah nak saya bers1h sebelum kembali kepada fitrah.

Perkongsian pelakon filem KL Gansgster 2 itu kemudian mengund4ng pelbagai r3aksi daripada pengikutnya.

Rata-rata mereka terhibur dengan pengaku4n jujur yang dibuatnya itu.

Bagaimanapun, menurut Adam, dia berkongsi hal tersebut dengan niat untuk dijadikan sebagai satu ilmu pengetahuan.

“Setiap kejadian yang Allah cipta bukan sia-sia. Allah jadikan b4b1 itu uj1an bagi umat Islam. Jangan kita pandang h1na setiap kejadian tapi pandang ia satu ujian dan hikmah disebaliknya.

“Saya cerita ni, jadikan ia satu ilmu pengetahuan. Ambil yang posit1f ya. Jika kita pandang negat1f, negat1flah yang kita dapat,” katanya.

Adam memeluk agama Islam pada 13 Julai 2007 sebelum berkahwin dengan isterinya, Fazema Mohd. Fuad pada 2008.

Pelakon drama Gerak Khas itu juga kemudian pernah menerima Anugerah Tokoh Maal Hijrah peringkat Negeri Selangor pada 2017.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

sumber : Gempak


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“B4b1 Hutan Lagi S3dap Daripada B4b1 Pink”- Jawapan Jujur Adam Corrie Buat Isterinya Terkedu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*