Al Fatihah.. “Mohon Doa Agar Arw4h Ditempatkan Dalam Kalangan Orang Beriman,” – Abang Naqiu Meningg4l Dunia

Salam takzi4h buat penyanyi Naqiu Boboy seisi keluarga apabila dimaklumkan abang sulung kepada penyanyi itu, Huzaini Hussein dilap0rkan meningg4l dunia pada Jumaat, kira-kira jam 8.30 malam.

Memetik Harian Metro, Allahyarham Huzaini menghembvskan naf4s terakhir di Hospital Sungai Buloh akibat jangkiitan kuman pada paru-paru.

Naqiu seperti yang dipetik berkata, arw4h yang berusia lewat 40-an terlantar s4kit di hospital berkenaan sejak dua bulan lalu dan mereka kali terakhir bertemu pada Syawal dua tahun lalu.

“Dia selalu merantau atas urusan kerja, jadi kami jarang dapat berjumpa. Kali terakhir saya bertemu pun pada hari raya dua tahun lepas.

“Malah, hari ini pun saya tak dapat bersama arwah untuk kali terakhir dan menguruskan pengebvmiannya kerana berada di Kulim, Kedah.

“Insya-Allah saya akan pulang esok (hari ini) dan bergegas ke Tanah Perkvburan Islam Ukay Perdana untuk ziarah pusara arw4h abang,” katanya.

Sementara itu, juara program Gegar Vaganza 6 (GV6) ini juga turut mendedahkan arw4h merupakan insan terawal yang mengesan bakatnya dalam nyanyian.

“Abang saya dulu bekerja dengan Erra Fazira sebagai penari. Jadi, dia individu pertama yang bawa saya masuk dalam bidang ini.

“Dia menghantar demo suara saya kepada Erra kerana nampak potensi saya. Saya mohon doa semua agar arw4h ditempatkan dalam kalangan orang beriman,” pinta Naqiu.

Terdahulu, Erra Fazira yang juga kenalan lama Allahy4rham turut memberikan dedikasi terakhir buat arwah.

Bintang berkenaan turut memuat naik beberapa keping foto berkaitan di Instagram, awal semalam.

View this post on Instagram

. Hari ini saya meraikan teman yg memulakan kehidupan baru dalam berumahtangga.. . . Kemudian saya Menghantar teman saya juga bekas penari dan pengelola keluarga @bersamaerra – zaini, ke destinasi terakhir didunia yang fana ini.. . Zaini, kini sudah tiada.. 😢 . Zaini, awak tahu tak, ramai orang sayang awak.. awak kawan yang baik.. awak tak suka mengata pasal orang lain dan awak kuat bekerja.. keceriaan awak membuatkn ramai merindui awak.. Moga awak tenang disana.. segala kenangan waktu kita selalu bersama, sentiasa saya semat dalam hati. Skrg, siapa nak Q saya lirik kat atas pentas kalau lirik saya ke lauttt?? Awak dah tak adaa… 😢😢 . Semoga Allah ampunkan segala salah dosa didunia dan tempatkan awak dalam golongan org yg baik dan soleh.. . Tenanglah awak dsana.. AlFatihah buat mu sahabat..

A post shared by Erra Fazira (@errafazira) on

Luahan Erra Fazira

Hari ini saya meraikan teman yg memulakan kehidupan baru dalam berumahtangga.. . . Kemudian saya Menghantar teman saya juga bekas penari dan pengelola keluarga @bersamaerra – zaini, ke destinasi terakhir didunia yang fana ini.. . Zaini, kini sudah tiada.. 😢 . Zaini, awak tahu tak, ramai orang sayang awak.. awak kawan yang baik.. awak tak suka mengata pasal orang lain dan awak kuat bekerja.. keceriaan awak membuatkn ramai merindui awak.. Moga awak tenang disana.. segala kenangan waktu kita selalu bersama, sentiasa saya semat dalam hati. Skrg, siapa nak Q saya l1rik kat atas pentas kalau l1rik saya ke lauttt?? Awak dah tak adaa… 😢😢 . Semoga Allah ampunkan segala salah d0sa didunia dan tempatkan awak dalam golongan org yg baik dan soleh.. . Tenanglah awak dsana.. AlFatihah buat mu sahabat..

Pelakon dan penyanyi itu menyifatkan arw4h sebagai rakan yang baik, tidak suka berkata perihal orang lain dan raj1n bekerja.

Jelasnya lagi, segala memori indah bersama arwah akan terus tersemat di dalam hati, al-Fatihah…

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Foto: Instagram Naqiu, Erra Fazira

sumber : Media Hiburan


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Al Fatihah.. “Mohon Doa Agar Arw4h Ditempatkan Dalam Kalangan Orang Beriman,” – Abang Naqiu Meningg4l Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*