“Neelofa Ni Anytime Boleh Buat Bisnes Baru,” Netizen Cadang Lofa Buka Syarikat Penerbangan Tambang Murah

Baru-baru ini pengacara, pelakon dan usahawan popular Neelofa meluahkan rasa kec3wanya dengan sikap orang Melayu yang dikatakan gemar untuk menj4tuhkan perniagaan kaum send1ri. Kenyataannya itu merujuk kepada teguran dan kec4m4n yang diterima tentang produk terbaru keluarannya iaitu Susu Pisang Nilofa.

Beberapa orang pakar kesihatan termasuk Dr Nur Amalina Che Bakri turut meminta penjelasan daripada Neelofa berhubung iklan produk minnumannya yang dikatakan ‘overclaim’.

Terbaru, seorang pengguna Twitter yang dikenali sebagai Faizal Rosly berkata yang dia yakin sekiranya perniagaan susu pisang pengacara MeleTOP itu gagal, Neelofa pasti akan bangkit dengan perniagaan yang lain. 

Tweet yang sedikit lucu itu mendapat perhatian ramai sehingga telah diulang kicau (retweet) lebih dari 7 ribu kali dan mendapat sebanyak 8 ribu likes sejak semalam. 

Lebih mengge1kan hati lagi apabila ada yang turut menyambung senarai perniagaan yang sesuai dengan Neelofa. Kreatif betul masing-masing.

Ada sahaja netizen ni kan. Tak payah lah korang pening-pening nak fikir bisnes baru untuk Neelofa. Sebelum korang keluarkan idea ni pun, Neelofa dah banyak perancangan masa depan dia.

Bagi yang belum tahu, selain susu pisang, baru-baru ini Neelofa juga telah melancarkan kasut mewah dengan koloborasi bersama pereka kasut terkenal Itali, Giuseppe Zanotti.

View this post on Instagram

An afternoon that launched one of my greatest achievements this year @giuseppezanotti #giuseppezanottiforneelofa #ilofashoes

A post shared by Neelofa (@neelofa) on

Agaknya produk apa pula yang Neelofa akan keluarkan pada tahun hadapan? Sama-sama kita nantikan. 

Sumber : Cari

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Neelofa Ni Anytime Boleh Buat Bisnes Baru,” Netizen Cadang Lofa Buka Syarikat Penerbangan Tambang Murah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*