‘Nak label saya penyanyi tempelan pun tak apa’- Achey

KUALA LUMPUR: Saat d1rinya menyerlah di arena lawak, Achey tidak pernah berputus asa untuk mencipta nama sebagai penyanyi.

Mengakui pembabitannya dalam seni suara bukan untuk menyaingi penyanyi lain, Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir Hamzah, 33, bagaimanapun enggan mengehadkan keupayaan d1ri.

Selepas muncul dengan Yang Terindah, Makcik Bawang dan Anak, artis terbabit melancarkan pula single berjudul S4kit, hasil ciptaannya bersama Shouk Azis pada 20 Disember lalu.

“Saya sememangnya suka menyanyi dan rasanya, bakat terbabit diwarisi turun-temurun. Bapa saya juga gemar menyanyi, begitu juga dengan 4rw4h bapa mentua. Adik-beradik saya turut berbakat dalam nyanyian, cuma masing-masing tidak berani untuk ke depan.

“Saya pula selalunya menghasilkan lagu untuk d1ri send1ri dan insan di sekeliling, sekali gus disimpan sebagai kenangan. Andai esok atau lusa saya tiada lagi di dunia, orang luar akan tahu siapa d1ri ini.

“Mereka boleh menikm4ti lagu dendangan dan ciptaan saya di YouTube serta media sosial. Mungkin tidak sebagus penyanyi lain, namun ia tetap menjadi karya bersifat cukup peribadi buat saya,” katanya.

Tegas pelawak berkenaan juga, dia tidak kisah andai ada pihak melabelkan d1rinya sekadar penyanyi tempelan kerana dia merakamkan lagu dengan niat berkongsi minat dan keghairahan terhadap muzik.

Diedarkan oleh 17 Eleven Music, lagu itu turut menyaksikan Achey bertindak sebagai pengarah video muzik send1ri. Sehingga kini, ia ditonton lebih 2.4 juta kali dan ‘trending’ pada kedudvkan pertama di YouTube.

Berkongsi mengenai penghasilan lagu terbabit, kata Achey, dia ingin menonjolkan bakat temannya, Shouk, menerusi karya itu.

View this post on Instagram

#sakit … road to 1 mil…

A post shared by achey Bocey 013-6408967 (mngr) (@acheykintangkintung) on

“Biarpun bukanlah kawan rapat, saya berasakan dia mempunyai bakat besar. Jadi, saya cuba tonjolkan kebolehannya menerusi lagu ini, selain berkongsi rezeki. Mana tahu, saya dapat membantunya mengetengahkan lagi bakat dimiliki?

“s4kit boleh dikatakan terhasil daripada pengalaman orang terdekat dengan saya. Cuma, saya ubah jalan ceritanya kepada kisah percintaan ‘mat motor’,” katanya sambil memaklumkan sudah menyimpan lagu berkenaan sejak setahun lalu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

sumber : BH Online


Apa kata anda?

Be the first to comment on "‘Nak label saya penyanyi tempelan pun tak apa’- Achey"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*