Menitis Air Mata Lisa Lihat Ketabahan Ali Puteh, Tetap Beraksi Di MLM Meski Baru Kehilangan Anak Tercinta

Dugaan yang paling berat terpaksa dihadapi adalah apabila kita terpaksa kehilangan insan yang paling disayangi, peritnya jiwa hanya Allah yang tahu.

Begitulah yang sedang dihadapi pelawak, Ali Puteh yang baru sahaja kehilangan puteri kesayanganya yang diberi nama Sharifah Ainul Mardhiah yang berusia tiga bulan.

Anak kedua pelawak tersebut disahkan menlnggal dunla beberapa hari yang lalu, aklbat masalah lnjap jantung terbalik dan jantvng berIubang.

Tidak mahu terbawa dengan perasaan sedih, dilihat Ali Puteh tetap meneruskan persembahan dalam Mah4raja Lawak Mega, meskipun baru beberapa hari kehilangan anak tersayang.

Kagum melihat ketabahan pelawak tersebut, pelakon Lisa Surihani yang juga selaku juri tidak dapat menahan sebak melihat Ali Puteh masih mampu memberikan yang terbaik walaupun masih dalam kesedihan dengan pemergian anak keduanya.

Malah, Lisa sempat menyampaikan ucapan takzlah serta doa kepada pelawak tersebut, Lisa berh4rap agar Ali dan isterinya tabah menghadapi ujian ini dan sentiasa meminta petunjuk daripada Allah.

Setiap yang terjadi di dalam kehidupan kita, ada hikmah disebaliknya, semoga Ali sentiasa bersemangat untuk meneruskan kehidupan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber :Zon Lawak, Ali Puteh & Lisa Surihani via KL Press

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Menitis Air Mata Lisa Lihat Ketabahan Ali Puteh, Tetap Beraksi Di MLM Meski Baru Kehilangan Anak Tercinta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*