Gadis Cuba Tanggalkan ‘Face Mask’ Sampai Kulit Nak Tercabut!

Face mask atau mask muka adalah antara rawatan kulit wajah paling popular kerana harga yang murah dan mudah didapati.

Sesuai untuk lelaki dan perempuan, pemakaian mask juga bukan sahaja dapat memberikan kita kulit yang segar. Malah ia juga boleh menanggalkan kotoran degil yang melekat pada kulit muka.

Namun begitu memakai face mask memerlukan kawalan d1ri yang tinggi. Ini kerana pemakai tidak dapat menggerakkan muka atau bercakap ketika memakai produk kosmetik itu. Oleh itu ramai yang memakainya ketika tidur.

Menanggalkan mask pula adalah waktu yang ditunggu-tunggu. Ada face mask yang perlu dibasuh dengan air suam, ada juga yang perlu dikopek, memberikan sensasi yang memuaskan pada kulit. Hasilnya wajah akan berasa lebih tegang.

Tapi lain pula yang jadi kepada seorang wanita ini. Dalam satu video tiktok yang tular, dia dilihat sedang cuba untuk mengupas face mask yang dipakainya, namun ia sukar untuk ditanggalkan.

Akibatnnya gadis itu terpaksa menahan kes4kitan apabila kulitnya turut ditarik semasa dia memaksa mask itu untuk tanggal.

Wanita malang itu juga menasihati orang ramai untuk tidak membeli mask yang dibeli dari sebuah farmasi itu kerana face mask tersebut melekat kuat seperti gam.

Rata-rata netizen berdekah melihat gelagat wanita itu dengan reaksi mukanya yang buat geli hati, sambil men1ngg4lkan pelbagai komen lucu.

“Jenama gam gajah..”

“Bahan utama dia adalah gam…”

“Walaupun kuantiti sikit dan nipis tapi eg0 pon boleh tanggal…”

“Sebelum dan selepas…”

“Basahkan atau cuci dengan air…”

“Kau beli ‘pull off’ mask bukan ‘peel off’ mask…”

Smber Twitter

via HCL

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Gadis Cuba Tanggalkan ‘Face Mask’ Sampai Kulit Nak Tercabut!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*