Dilahirkan Tanpa Mata, Namun Suaranya Lunak & Merdu Alunkan Ayat2 Suci Al-Quran

Setiap manusia yang tercipta diatas muka bumi ini, sudah dinyatakan semenangnya tidak dilahirkan secara sempurna. Tidak kesempurnaan ataupun keunikan tersebut adalah berbeza dari untuk setiap orang sama ada dari segi fizikal, sifat dan sebagainya.

Walaupun sudah dilahirkan dengan keadaaan yang unik dan juga kurang sempurna, namun ia tidak menghalang dan seorang budak lelaki untuk mengalunkan ayat-ayat Al-quran dengan merdunya.

Tular menerusi laman Facebook, alunan ayat-ayat lazim Al-quran telah dialunkan oleh seorang kanak-kanak lelaki, yang cacat penglihatan. Lebih menarik perhatian, budak lelaki ini mempunyai sebvtan yang lantang dan juga sangat mendamaikan untuk didengari.

Dik1rim oleh Anna Bin’t Saleeha pada Selasa, 27 Agustus 2019

Walaupun dilahirkan dalam keadaan tidak sempurna, rata-rata yang melihat video ini sangat mengagumi dan memuji budak lelaki tersebut, kerana masih lagi membaca surah-surah ini dengan cukup sempurna.

Malah, ada yang mengambil kesempatan memanjat kesyukuran dan juga mendoakan anak ini, sentiasa dibawah lindungan dan pelih4raan Allah SWT.

Ini membuktikan bahawa, walaupun d1ri tidak sempurna, namun disebabkan berkat usaha anak ini berjaya dan mampu membaca ayat-ayat Al-quran dengan sempurna sekali.

Sehingga kini, video ini telah mendapat hampir lebih dari 22,000 perkongsian di Facebook. Walaupun mereka ini tidak sempurna seperti insan lain, tetapi kelebihan yang ada pada mereka ini tidak mungkin ada pada manusia yang normal dan sihat.

Oleh itu, lebih baik sentiasa beramal soleh terutamanya kepada insan yang sihat kerana itu adalah merupakan salah satu cara untuk kita bersyukur kepadanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

sumber : Anna Saleeha


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Dilahirkan Tanpa Mata, Namun Suaranya Lunak & Merdu Alunkan Ayat2 Suci Al-Quran"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*