‘Cukup-cukuplah glamor’- Aaron Aziz

KUALA LUMPUR: Pernah dua kali menjulang trofi Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH), Datuk Aaron Aziz mengaku sudah puas mengecap nikmat dunia glamor sejak mengabdikan d1ri dalam dunia seni, kira-kira 20 tahun lalu.

Tampak lebih berisi, Aaron mengaku tidak mahu lagi soal pandangan atau persepsi orang lain menjadi pengukur dalam menentukan haluan hidup.

View this post on Instagram

Muka suci di Medina. MashaAllah #abgmukaadaNur #abgsesucilebaran #abgberseri #abgpakaikurtabaru #abgtakpayahbawakbag #abgletakduitkatdlmpocket #abgpunyakurtapocketterbesardiDunia #abgcegahpickpocket Jumpa di @celebfest.co untuk Kurta and Jubah @bandofbraders @persadaglobalholidays

A post shared by Aaron Aziz (@aarondwiaziz) on

“Saya mengaku sudah tidak lagi keterlaluan dalam menjaga penampilan. Saya sudah malas mahu menjaga kelangsingan tubuh.

“Untuk apa? Saya tidak mahu mengizinkan pandangan orang lain sebagai suatu kriteria dalam haluan hidup saya. Dalam erti kata lain, saya tidak mahu menjadi tumpuan lagi.

“Bagi saya, tidak mengapa badan berisi asalkan sihat dan hati bahagia. Hendak gemuk atau bina badan, biarlah saya selesa dengan cara tersend1ri,” katanya kepada BH Online.

Aaron mengaku berat badannya naik mulai tahun ini.

“Diakui saya mengamalkan diet dan menjaga pemakanan. Tetapi saya tidak boleh lagi melakukan senaman.

“Dahulu, saya ke gimnasium dan melakukan senaman intensif. Kini, saya terpaksa melupakannya akibat peny4kit saraf yang dialami sejak lima tahun lalu.

“Berat badan naik mendadak selepas saya mengambil ub4t-ub4tan untuk mengurangkan kes4kitan. Bagaimanapun, ris1konya, berat badan akan bertambah.

“Saya tidak kisah asalkan tidak s4kit,” katanya.

Namun, Aaron berkata, dia tidak menghadapi masalah untuk mengurangkan berat badan.

“Saya boleh melakukannya dengan menjaga pemakanan dan melakukan senaman secara intensif.

“Bagaimanapun, dengan peny4kit saraf dialami ini, tersalah angkat guni beras pun akan memberi kesan dan kes4kitan selama empat hingga lima bulan.

“Bukan itu sahaja, jika saya duduk lama atau bermain video selama dua atau tiga jam, s4kit akan menerpa. Kadang kala saya mandi air panas pun tidak terasa.

“Alhamdulillah, saya bersyukur peny4kit saraf agak berkurangan, sejak akhir-akhir ini. Sesekali masih ada keb4s-keb4s, tetapi dalam keadaan terkawal. Saya kena banyak berjaga-jaga supaya s4kit tidak menyer4ng,” katanya.

Mengenai tawaran berlakon, Aaron berkata, dia banyak menolak ‘job’ sejak akhir-akhir ini.

“Bukan soal tidak laku atau enggan berlakon, tetapi waktunya tidak kena. Kali terakhir drama panjang lakonan saya adalah Jodoh-Jodoh Annisa, iaitu sebanyak 100 episod yang disiarkan tahun ini.

“Ketika ini pun banyak lagi tawaran lakonan yang masih dipertimbangkan,” katanya.

Aaron berkata, dia lebih banyak memberi tumpuan kepada dunia perniagaan dan mahu memperkukuhkan pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Pertubuhan Kebajikan Journey To Insyirah.

Dia mahu mengejar saham untuk akh1r4t selepas 20 tahun mengabadikan d1ri dalam industri seni.

“Populariti bukan lagi keutamaan dan perkara yang dikejar. Saya sudah rasa semuanya dalam tempoh 20 tahun ini.

“Allah kurniakan saya nikmat hidup, kini tiba masanya saya mengejar saham akh1r4t,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

sumber : BH ONLINE


Apa kata anda?

Be the first to comment on "‘Cukup-cukuplah glamor’- Aaron Aziz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*