“Sampai kena londeh seluar, memang kurang ajar sangatlah!” – Rita Rudaini d4kwa anak jadi mangsa bvli di sekolah

PELAKON Rita Rudaini memberi amaran kepada ibu bapa di sekolah anaknya agar lebih prihatin dan bertanggungjawab terhadap sikap dan perilaku anak masing-masing agar tidak melakukan perkara yang tidak sepatutnya.

Menurut Rita, 43, dia kesal apabila anaknya, A1rit Rayyan Rizqin, 10, didakwa menjadi mangsa bvli rakan-rakan di sekolah.

“Dia ni asyik kena bvli sebab dia tak melawan. Orang kata apa pun kat dia, dia tak pandai balas. Orang buat apa pun kat dia, dia tak balas.

Mommy pun tak ajar anak-anak mommy kata kat anak orang atau buat (pvkul) anak orang. Tapi tunggu, mommy yang akan ambil tindakan kalau ibu bapa tak reti nak ajar anak send1ri.

Rita pernah membuat laporan polis terhadap pengguna Instagram yang mempersoalkan status sah taraf anak-anaknya.

Mommy ni tengok je lembut. Tapi jangan buat hal. Benda sikit-sikit mommy boleh lagi tutup mata dan just ajar anak ‘biarkan’, tapi apabila sampai bab kena l0ndeh seluar ni, memang kurang ajar sangatlah,” tvlisnya di Instagram.

Berdasarkan perkongsian itu, Rita dilihat begitu kecew4 apabila laporan berhubung kes bvli membabitkan anaknya seolah-olah tidak diendahkan pihak yang terlibat.

“Kalau ibu bapa boleh buat tak tahu apabila dah buat report, buat tak tahu apabila tahu anak dia ‘something’, sampai sekarang saya tunggu ya. But nothing daripada parents tu,” tvlisnya.

Dalam pada itu, ibu kepada dua orang anak ini memberitahu bahawa meskipun dia membesarkan anak-anak tanpa suami di sisi, tidak bermakna orang luar boleh mempermainkannya.

 

Tunggu Rita Rudaini buat sesuatu. Saya tak kisah level apa pun. Jangan main-main dengan saya.

RITA RUDAINI

PELAKON

“Tunggu Rita Rudaini buat sesuatu. Saya tak kisah level apa pun. Jangan main-main dengan saya. Saya bela anak-anak  seorang d1ri tanpa suami but jangan main-main ya.

“Kadang-kadang saya boleh jadi kucing, tapi awas saya juga boleh tukar jadi naga,” tambahnya.

Sebelum ini, Rita pernah membuat laporan polis terhadap pengguna laman Instagram yang mengh1na dan mempersoalkan status sah taraf anak-anaknya.

Rita dikurniakan dua cahaya mata, A1rit Rayyan Rizqin, 10, dan A1rit Qaqa Arjuna, 8.

Rita berkahwin dengan Aidil Zafuan Abdul Radzak pada 2008 namun mereka mengambil keputusan untuk bercer4i pada September 2013.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Mstar

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Sampai kena londeh seluar, memang kurang ajar sangatlah!” – Rita Rudaini d4kwa anak jadi mangsa bvli di sekolah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*