[8 FOTO] Adik Erra Fazira Mungkin Ramai Yang Belum Tahu… Seiras!

Erra Fazira atau nama sebenarnya, Fazira binti Wan Chek merupakan seorang pelak0n wanita Malaysia yang pernah mencipta nama di sekitar era 90-an. Beliau yang merupakan artis kelahiran Sungai Choh, Rawang, Selangor ini adalah anak kepada pasangan Wan Chek (bapa) dan Azizah Zaik (ibu).

Di sebalik p0pulariti dikecapi, barangkali ramai yang tidak tahu Erra sebenarnya mempunyai seorang adik lelaki yang kurang menonj0lkan d1ri di depan lensa kamera. Foto-foto dikongsi Erra bersama adiknya di Instagram menampakkan iras dan raut wajah mereka yang agak saling tak tump@h.

Kami kongsikan beberapa keping foto beliau:

Info ringkas Erra:

  • Bintang yang mendapat jolokan ‘Primadona Filem Melayu Alaf Baharu’ ini pernah menghiasi layar lebar menerusi beberapa filem pec@h panggung seperti Sembilu, Maria Mariana, Gerak Khas The Movie, Janji Diana, KL Menjer!t 1, P0lis Evo 2 dan banyak lagi.
  • Selain bergeIar pelakon, Erra turut mencipta nama sebagai penyanyi p0p Malaysia yang turut dikenali di negara serantau, dengan deretan lagu hits seperti Pasr@h, Yang Terindah Hanyalah Sementara, Pertemuan, Cinta Abadi dan Jendela Hati.
  • Pernah mend1rikan rumah tangga dengan penyanyi Yusry Abdul Halim dari tahun 2003 hingga 2006, sebelum bergeIar pasangan kepada Engku Emran Engku Zainal Abidin (2007-2014). Hasil perkongsian hidup keduanya, beliau dikurniakan seorang anak perempuan bernama Engku Aleesya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber info: Wikipedia Erra Fazira via NoteUntukAwak

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "[8 FOTO] Adik Erra Fazira Mungkin Ramai Yang Belum Tahu… Seiras!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*