“Ingatkan Kuat, Tapi Baru Saya Sedar…Kawan Aku Dah Tak Ada,” – Dalam Sebak, Naqiu Perjelas Persembahan Di GV6

“Saya down bukan sebab lagu, tetapi sebab saya teringatkan arw4h.” Itu kata peserta Gegar Vaganza musim keenam (GV6), Naqiu yang mengakui ralat apabila kualiti persembahannya pada minggu duet tidak sebaik yang dirancang.

Bintang berusia 34 tahun itu bagaimanapun mengakui kesilapan dan cuba bangkit untuk memberikan persembahan yang lebih baik, minggu hadapan.

“Hubungan kami (Allahyarham Achik Spin) bukan jenis yang selalu menghubungi menerusi mesej atau keluar lepak, tetapi kami sering bertemu di belakang pentas apabila melakukan persembahan bersama.

“Akan tetapi keramahan serta lawaknya membuatkan saya terkesan sebab kebiasaannya kebanyakan penyanyi akan ambil masa send1ri dahulu ketika di belakang pentas sebagai persediaan sebelum membuat persembahan.

“Namun ia berbeza dengan arw4h. Kalau ada 100 orang di belakang tu, 100 orang akan gelak bersamanya. Arw4h seorang yang ceria dan bila saya buat rakaman sebelum itu, ingatkan saya kuat tetapi baru saya sedar. Kawan aku dah tak ada,” katanya.

Ditanya sama ada ia secara langsung menjejaskan persembahannya dalam menyampaikan lagu Gurauan Berkasih dengan baik, Naqiu menjelaskan ia adalah berpunca dari d1rinya send1ri.

“Salah saya juga sebab sebak hingga tak mampu nak sampaikan dengan baik. Salah sayalah. Jujurnya, ketika sesi reheasal semalam bukan macam tu. Ia lebih baik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#LiveUpdateMO Kesayangan hati Naqiu semua, saya ‘Kembali Berontak Dalam Rentak’ dengan lagu duet tangkap leleh ‘Gurauan Berkasih’ bersama sahabat lama #GengLeman @sitinordiana pada minggu keempat Gegar Vaganza musim keenam. Moga korang terimbau kisah cinta monyet zaman sekolah kita ok! 🙏🏼💗 . Management: @mindorder Photographer & Videographer: @neonpixelofficial Makeup: @kasihcicie Hair: @nurulshukor_official Designer: @eusopthsalleh_official Shoes: @zeveshoes IEM: @ezd_acoustic_my Fans Club: @naqiurious T-Shirt FC: @cult_my . #MindOrder #MindOrderManagement #NaqiuxMindOrder #NaqiuBoboy #NaqiuGV19 #NaqiuNana #Naqiurious #GV6 #GegarVaganza2019 #GegarVaganza @gegarvaganzaofficial

A post shared by Naqiu (Boboy) (@thisisnaqiu) on

“Malah simboliknya saya melutut pada Siti Nordiana sebenarnya tidak dirancang. Tetapi ia sebagai tanda terima kasih kepada Siti Nordiana (rakan duet) kerana kalau saya seorang yang menyanyi, rasanya tak sampai seminit saya ke belakang.

“Momen Nana memandang saya, datang semangat untuk habiskan lagu berkenaan,” jelasnya lagi.

Pada minggu keempat konsert GV6 yang bersiaran pada Ahad, Naqiu atau nama lengkapnya, Wan Naqiuddin Mohd Najib sekadar menduduki ranking ketujuh daripada 11 peserta dengan markah sebanyak 63 peratus.

Sementara itu, KOOL yang dianggotai Ha1ri dan Riot diumumkan sebagai peserta tersingkir. KOOL mengumpul markah keseluruhan sebanyak 49 peratus.

GV6 disiarkan secara langsung dari Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), 9.00 malam setiap hari Ahad di saluran Astro Ria 104 dan Ria HD 123.

Pengarah muzik Datuk Ramli MS dan penyanyi Indonesia, Hetty Koes Endang menjadi juri tetap sementara Datuk Jamal Abdillah pula diundang sebagai juri jemputan minggu ini.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Media Hiburan

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Ingatkan Kuat, Tapi Baru Saya Sedar…Kawan Aku Dah Tak Ada,” – Dalam Sebak, Naqiu Perjelas Persembahan Di GV6"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*