“Belajar Tak Habis Dah Nak Kahwin,”PU Amin Ded4h Dulu Hanya Ada Moto ‘Kriss’ Dan Duit Biasiswa

Pencetus Ummah (PU) Amin berkongsi foto ‘throwback’ saat majlis perkahwinannya beberapa tahun lalu.

Perkara itu dikongsikan Amin bersempena dengan ulang tahun kelahiran isteri tercinta.

Sekali gus, Amin turut menitipkan ucapan istimewa buat bidadarinya itu.

“Selamat Hari Jadi buat kekasih hati, kawan hidup abang didunia hingga akh1r4t . Semoga terus sihat , panjang umur dan murah rezeki sepanjang hidup mu .

“Terima kasih kerana sanggup bersama sama membina kehidupan dan berkongsi rasa cinta dengan d1ri ini walaupun pada awal nya abang tidak memiliki apa apa..

“Berkat perkahwinan ini Allah Swt tambah rezeki kita dari hari ke hari . Alhamdulillah .

“Semoga Allah terus melindungi mu sampai ke Syurga . Semoga Allah turunkan kasih sayang Nya pada keluarga kita,” tvlisnya.

Malah, Amin mendedahkan ketika itu dia dan isteri masih menuntut ilmu di Universiti Al Azhar.

“Ini gambar kahwin saya masa umur 22 tahun tahun 2012 . Waktu ni kami dalam pengajian tahun 3 di Universiti Al Azhar .

“Belajar tak habis lagi tapi dah nak kahwin. Hanya ada motor kriss second hand dan sedikit duit biasiswa pengajian .

“Tapi sebab kenal dari form 3 , lama sangat main surat surat last last kahwin je lah senang..

“Muka saya pun masa ni sangat remaja . Alhamdulillah selepas guna collogen kurma , muka jadi berseri dan matang sikit. Selamat Hari Jadi Sayang ,” tvlisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selamat Hari Jadi buat kekasih hati, kawan hidup abang didunia hingga akhirat . Semoga terus sihat , panjang umur dan murah rezeki sepanjang hidup mu . Terima kasih kerana sanggup bersama sama membina kehidupan dan berkongsi rasa cinta dengan diri ini walaupun pada awal nya abang tidak memiliki apa apa.. . Berkat perkahwinan ini Allah Swt tambah rezeki kita dari hari ke hari . Alhamdulillah . Semoga Allah terus melindungi mu sampai ke Syurga . Semoga Allah turunkan kasih sayang Nya pada keluarga kita.. . Ini gambar kahwin saya masa umur 22 tahun tahun 2012 . Waktu ni kami dalam pengajian tahun 3 di Universiti Al Azhar . Belajar tak habis lagi tapi dah nak kahwin . 🤣 Hanya ada motor kriss second hand dan sedikit duit biasiswa pengajian . Tapi sebab kenal dari form 3 , lama sangat main surat surat last last kahwin je lah senang.. . Muka saya pun masa ni sangat remaja . Alhamdulillah selepas guna collogen kurma , muka jadi berseri dan matang sikit . 😁.. . Selamat Hari Jadi Sayang ❤️

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

 Amin atau nama penuhnya Amirul Amin Muala Lokman Hakim berkahwin bersama isterinya ketika masih belajar pada tahun kedua di Universiti Al-Azhar pada tahun 2012.

Mereka dikurniakan tiga orang cahaya mata yang lahir pada bulan yang sama iaitu Aisyah Sofea 7 April 2014, Abdullah Umar 9 April 2016 dan Fatimah Zahra 22 April 2019.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber :Instagram PU Amin via KLPRESS

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Belajar Tak Habis Dah Nak Kahwin,”PU Amin Ded4h Dulu Hanya Ada Moto ‘Kriss’ Dan Duit Biasiswa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*