“Saya Bersyukur Dan Rasa Lega, Tapi Tidaklah Sampai Nak Melompat” – Syafie Naswip Gembira Tiada K3s

Beberapa bulan yang lalu, kec0h kisah pelakon terkenal Syafie Naswip dan pelakon baru Aishah Azman putus tunang. Namun perkara tersebut tidak berhenti di situ sahaja, apabila Aishah mengambil keputusan untuk membuat lap0ran p0lis.

Namun selepas dijalankan sias4tan sepenuhnya dan Syafie secara sukarela datang memberi keterangan, pihak pend4kwa raya membuat keputusan k3s adalah Tiada Tindakan Lanjut (TTL) kerana tiada keterangan yang mencukupi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. My one and only innocent sister ever No one can compare her bubbly and caring self.

A post shared by Syafie Naswip (@syafienaswip) on

Sehubungan dengan itu, pihak Gempak menghubungi Syafie Naswip untuk mendapatkan reaksi beliau.

“Alhamdulillah, saya rasa bersyukur dengan keputusan sias4t4n yang dibuat dengan penuh telus oleh pihak berwajib.

“Sekurang-kurangnya ia telah membuktikan segala tudvhan yang dibuat ke atas saya adalah tidak benar dan saya berterima kasih dengan doa semua,” kata Syafie kepada Gempak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feeling good with @samurai_wifi ❤️

A post shared by Syafie Naswip (@syafienaswip) on

Dalam laporan p0lis yang dibuat oleh Aishah sebelum ini, dia membuat tuduhan bahawa bekas tunangnya, Syafie Naswip memukvlnya dan juga mempunyai hubungan sejenis.

Gempak juga turut menghubungi peguam Syafie, iaitu Muhammad Ashraff Mohd Diah daripada Ashraff Al-Hizan & Associates untuk mendapatkan komen beliau.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. Aku harap kematianku lebih bermakna daripada kehidupanku” . . I used to think that my life was a tragedy, But now, I realize, It’s a comedy. 🙌 -Arthur Fleck #Joker

A post shared by Syafie Naswip (@syafienaswip) on

“Alhamdulillah pihak p0lis yang menyiasat k3s berkenaan adu4n yang dibuat oleh bekas tunang Syafie telah memaklumkan kepada pihak kami secara bertvlis bahawa sias4tan telah pun dijalankan dan hasil sias4tan tersebut telah dibawa kepada pend4kwaraya.

Pihak pend4kwaraya kemudiannya telah meneliti kertas sias4tan tersebut dan telah membuat arahan agar Tiada Tindakan Lanjut (No Further Action) ke atas k3s ini memandangkan tiada keterangan yang mencukupi untuk menudvh Syafie berkenaan adu4n tersebut,” terang Ashraff kepada pihak Gempak.

Syafie sangat bersyukur atas doa dan berterima kasih kepada keluarga serta peminat semua yang tidak putus-putus menghantar kata-kata semangat melalui Whatsapp, komen dan sebagainya di media sosial.

“Betullah pesan dan ingatan Mak setiap masa pada Ayie, doa orang yang terani4ya memang tiada hij4bnya. Dan itulah yang Ayie doakan setiap masa.

“Saya rasa sangat lega dengan keputusan yang diberitahu oleh pihak peguam, tapi tidaklah sampai nak melompat,” selor0h Syafie.

Syafie Naswip bertunang dengan Aishah Azman pada 7 April 2019 tetapi mengambil keputusan untuk memvtuskan pertunangan pada 21 julai tahun yang sama.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Gempak

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Saya Bersyukur Dan Rasa Lega, Tapi Tidaklah Sampai Nak Melompat” – Syafie Naswip Gembira Tiada K3s"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*