SubhanAllah !!! Struktur Tulang Manusia Seperti Nama Rasulullah S.A.W.

Penemuan baru, atau mungkin kita baru sedar? Setelah telapak tangan yang menggambarkan nama Allah, kini terbongkar bahawa tulang manusia sebenarnya juga berbentuk tvlisan nama Rasulullah Muhammad. Seperti yang dapat dilihat pada gambar berikut:

Seperti yang tertvlis dalam Al-Quran: “Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segala penjuru dan pada d1ri mereka send1ri, hingga jelas bagi mereka bahawa Al-Quran itu adalah benar. Tiadakah cukup bahawa sesungguhnya Tuhanmu menjadi saksi atas segala sesuatu? (QS. Fuslihat: 53).

Adakah anda tidak melihatnya? Ada semacan kod / mesej kaligrafis tersembunyi di balik struktur bentuk tubuh manusia yang diciptakan Allah. Sebuah nama iaitu ,, Muhammad (yang bermaksud; yang terpuji).

Banyak sekali masyar4kat Indonesia yang begitu mencintai Nabi Muhammad SAW, lalu bagaimana kecintaan Rasulullah kepada bangsa Indonesia? Pada Majlis Riyadhul Jannah di Kampus UIN Maulana Malik Ibrahim Malang yang dihad1ri puluhan ribu orang, KH Muhyiddin Abdul Qadir Al-manafi, pengasuh Pondok Pesantren Asy-Syifaa Mahmuudiyah, Sumedang berkata;

bahawa Rasulullah SAW sangat mencintai Bangsa Indonesia.KH Muhyiddin Abdul Qadir Al-manafi pun menceritakan ketika beliau bertemu dengan ulama-ulama besar di samping makam Rasulullah SAW. Pada masa itu ada seorang ulama, bernama Al “Allamah Al” Arifbillah Syaikh Utsman melihat KH Muhyiddin Abdul Qadir Al-manafi dan bertanya tentang nama dan asal usulnya. Setelah Syaikh Utsman tahu beliau berasal dari Indonesia,

Syaikh Utsman ini lalu menceritakan sebuah rahsia yang belum pernah dibuka kepada sesiapa, dan ini adalah satu berita gembira bagi umat Islam di Indonesia.Syaikh Utsman mengatakan dulu beliau bersama gurunya pernah berziarah ke makam Nabi Muhammad SAW. Guru Syaikh Uthman yang dimaksudkan ini juga adalah guru yang sama dari gurunya Prof. Dr. al-Muhaddits as-Sayyid Muhammad bin Alawi al-Maliki. Ketika berziarah Guru Syaikh Uthman ini terus masuk ke dalam makam Rasulullah SAW.

Di sana, Guru Syaikh Uthman bertemu secara langsung dengan Rasulullah secara nyata bukan mimpi dan beliau melihat lautan manusia di Hujrah Syarifah. Lautan manusia yang begitu sangat banyak dilihat sepanjang mata memandang. Beliau lalu menoleh ke suatu tempat, yang ternyata terbentang luas tak terhitung, disana ada sekumpulan orang yang wajahnya berbeza dengan wajah orang Arab dan jumlahnya adalah terbanyak diantara sekian lautan manusia yang ada di Hujrah Syarifah.

Guru Syaikh Uthman pun terkejud dan bertanya kepada Rasulullah SAW, “Ya Rasulullah, siapakah mereka?” Rasulullah SAW menjawab, “Mereka adalah kekasih-kekasihku yang mencintai dari Indonesia”.

Guru Syaikh Uthman ini kemudian menangis terharu dan terkejut. Lalu beliau keluar dan bertanya kepada para jamaah, “Mana orang Indonesia? Aku sangat cinta kepada Indonesia”. Semoga ini menjadi khabar gembira bagi umat Islam di Indonesia di mana sahaja berada. Teruslah berjuang dan berdakwah agar umat Islam di Indonesia khususnya boleh terus dan terus mencintai Nabi Muhammad SAW.

Wallahualam ..Sila bahagikan, agar menjadi amal pahala yang terus mengalir, sambil banyak orang memuji kebesaran Allah.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Nasihatustazz

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "SubhanAllah !!! Struktur Tulang Manusia Seperti Nama Rasulullah S.A.W."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*