“Saya Sanggup Bersusah” – Cari Kelainan, Sweet Qismina Terima Lamaran…

Pelakon Sweet Qismina sanggup menerima tawaran untuk menjayakan watak kembar dalam filem Pusaka biarpun berdepan dengan pelbagai cabaran.

Menurut pelajar Sarjana Muda Komunikasi Massa (Perhubungan Awam) di SEGi University Kota Damansara ini, dia mempunyai masa yang singkat untuk merealisasikan watak Balqis dan Qistina dalam filem Pusaka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Looking at him while thinking “you yang terlalu tinggi ke I yang terlalu rendah? *sambiltahansakitleherdankakisebabkasut6inci “ #fqs

A post shared by 🌸 فرهنا قيسمينا سوڤندي 🌸 (@sweetqismina) on

“Seperti pelakon lain, saya menghad1ri sesi uji bakat. Alhamdulillah, saya terpilih tetapi saya mempunyai masa yang sangat singkat untuk menjayakan watak itu.

“Dalam masa kurang sebulan saya mendapat tawaran, saya harus menyiapkan d1ri melangkah ke lokasi penggambaran. Bayangkan, semuanya berlaku pantas. Saya menghad1ri sesi uji bakat, saya mendapat tawaran dan menghad1ri kelas lakonan. Kemudian, terus ke set penggambaran selepas sambvtan Aidilfitri tahun ini.

“Ketika penggambaran, saya harus membahagikan masa dengan pelajaran. Sewaktu ia berlangsung, saya juga menghad1ri kuliah. Saya berulang alik dari Kuala Lumpur ke Perak. Semuanya pantas berlalu. Beberapa bulan kemudian, filem ini sudah siap dan bakal ditayangkan penghujung Oktober ini,” kata Sweet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ohhhhhh macam ni rupanya…😂 #fqs @adm.lee

A post shared by 🌸 فرهنا قيسمينا سوڤندي 🌸 (@sweetqismina) on

Biarpun mengharungi rutin yang sibuk, Sweet merasakan tawaran ini sebagai sesuatu yang berbaloi.

“Kenapa saya nak berlakon dalam filem ini? Kerana kar4kternya sangat berbeza. Saya rasa rugi jika tak menerimanya kerana ia sangat berbaloi. Saya sanggup bersusah membahagikan masa kerana saya mahu cari kelainan menerusi filem Pusaka.

“Sebelum ke lokasi penggambaran, saya diberikan masa selama dua hari untuk menghad1ri kelas lakonan serta duduk semeja berbincang dengan pengarah dan penulis bagi mengkaji watak Balqis dan Qistina,” katanya lagi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OFFICIAL TRAILER #PUSAKA #DiaDahDatang #FilemPusaka Adakah kehadiran ia sebagai satu pelindung atau petaka? Yang pasti, apa yang terjadi pada mereka ini, semuanya atas kau! #PUSAKA DI PAWAGAM 31 OKTOBER 2019 Dibintangi oleh @syafiqkylez @missmimilana @kak_ogy @faizalhusseinofficial @razaisyam @hafidz.roshdi @sweetqismina @aleza_shadan @yunarahim @megat_sharizal @aloyparadoks

A post shared by Astro Shaw Sdn Bhd (@astroshaw) on

Filem Pusaka merupakan karya terbaru terbitan Astro Shaw dengan kerjasama Director’s Think Thank dan dipersembahkan oleh produksi Alpha 47.

Mendapat sentuhan pengarah berbakat, Razaisyam Rashid, filem ini membariskan bintang-bintang hebat.

 

Selain Sweet, filem ini turut menampilkan pelakon seperti seperti Syafiq Kyle, Mimi Lana, Fauziah Datuk Ahmad Daud, Faizal Hussein, Hafidz Roshdi, Aleza Shadan, Yuna Rahim dan ramai lagi.

Jangan lupa saksikan filem Pusaka di pawagam bermula 31 Oktober ini!

Untuk lebih informasi mengenai filem Pusaka, layari laman Facebook, YouTube, Twitter dan Instagram Astro Shaw.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alhamdulillah, Congrats ❤️ @abpbh_32 @adamleenizers @sweetqisminizers

A post shared by 🌸 فرهنا قيسمينا سوڤندي 🌸 (@sweetqismina) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 32 🖤 👗 : @vogue_lease 💄 : @helmysharip @sweetqisminizers @abpbh_32 #fqs

A post shared by 🌸 فرهنا قيسمينا سوڤندي 🌸 (@sweetqismina) on

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber  : Gempak

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Saya Sanggup Bersusah” – Cari Kelainan, Sweet Qismina Terima Lamaran…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*