“Jangan Pakai Tudung Kerana Nak Berfesyen, Itu Bukan Cara Yang Betul,” – Azharina

Meluahkan pandangan mengenai isu hijab, jelas Azharina menerusi Instagram Nona seperti yang dipetik menjelaskan, usah sesekali mengenakan hijab kerana dipaksa suami atau hal lain, kerana itu bukan cara yang sepatutnya.

Malah tegas penyanyi Elergi Sepi ini, meski menjadi kewajipan bagi umat Islam untuk mengenakan hijab, namun jika tidak bersedia, kelak akan menyesal.

Jangan pakai tudung kerana suami paksa. Jangan pakai tudung kerana nak berfesyen, ataupun untuk menjual tudung. Itu bukan cara yang sebetulnya.

“Untuk saya, kamu harus bersedia. Walaupun ia menjadi kewajipan untuk memakai hijab sebagai orang Islam, tetapi jika kamu tidak bersedia dan seandainya sesuatu berlaku di kemudian hari, dan kamu menyesal. Jadi ia tidak bermakna.

“Buat untuk d1ri send1ri, bukan orang lain. Kerana saya nampak ramai ibu-ibu di luar sana, apabila memakai tudung kerana orang lain, kerana cinta, kerana menjual tudung, hati seperti tidak bersedia,” jelasnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ada pesanan yang cuba disampaikan oleh @azharina_a mengenai pemakaian hijab. Sebagai wanita yang baharu sahaja berhijab,Azharina mengingatkan diri sendiri mengenai pemakaian hijab untuk menutup aurat.Peringatan untuk kita bersama. #majalahnona #nonapinkribbon #nonamags #nonasuperwoman

A post shared by Majalah Nona (@majalahnona) on

Azhrina sebelum ini turut mengambil keputusan menutup kepalanya dan berdoa agar terus istiqamah menutup aurat.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Foto : Instagram Majalah Nona

Sumber: Media Hiburan

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Jangan Pakai Tudung Kerana Nak Berfesyen, Itu Bukan Cara Yang Betul,” – Azharina"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*