“Tak pernah terfikir nak rep0rt p0lis” – Black Hanifah nasihat Haneesya jangan cepat mel4tah, jadikan ‘hitam’ sebagai satu kelebihan

PENYANYI Black Hanafiah menasihatkan pelakon baharu Haneesya Hanee agar tidak cepat mel4tah apabila warna kulitnya yang gelap sering dijadikan bahan jenaka.

Black atau nama sebenarnya Hanifah Md Hanafiah, 32, berkata, kekurangan dan keunikan yang dimiliki itu sepatutnya dijadikan sebagai senj4ta untuk terus berada dalam industri.

“Pada pendapat saya, Haneesya baru menapak dalam industri, mungkin dia sekeluarga masih belum biasa dengan situasi semasa seperti media sosial. 

“Dia masih terkejut di mana orang mengenali namanya, stalk dia, follow dia, jadi saya nak nasihatkan Haneesya supaya jangan cepat melatah malah jadikan kekurangan itu sebagai senj4ta,” ujarnya kepada mStar.

Black anggap kulit gelap beri tuah kepadanya dalam industri.

Black ditemui di majlis sidang media program Mentor Milenia yang berlangsung di Hotel Hilton, Petaling Jaya pada Selasa.

Dalam pada itu, Black berkata, dia tidak pernah terasa hati dan menganggap warna kulitnya yang gelap sebagai kelebihan buat d1rinya berbanding artis lain.

“Saya tak pernah nak rep0rt polis sebab orang cakap saya ni black kerana saya sedar saya seorang lelaki berkulit gelap. Tetapi disebabkan kulit gelap ini saya mendapat tempat dalam industri.

“Saya rasa kalau saya putih, orang takkan kenal saya. Black adalah hitam dan hitam adalah manis.

“Pada saya, Haneesya mempunyai identiti yang tersend1ri, kalau orang sebut je nama dia mereka sudah boleh terbayang wajah dan tona kulitnya,” katanya.

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: mstar

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Tak pernah terfikir nak rep0rt p0lis” – Black Hanifah nasihat Haneesya jangan cepat mel4tah, jadikan ‘hitam’ sebagai satu kelebihan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*