“Abi..Abi..” Sebak Bila Anak Dua Tahun Mer4tap Pemerglan Ibu Dan Ayah

Tr4gis dan menyayat hati. Semalam, seorang anggota polis, Muhammad Syakiran Shamsudin, 30 dan isterinya, Nurul Asyikin Kamarudin, 28, dilaporkan m4ut dalam kem4langan jalan raya ketika dalam perjalanan ke tempat kerja di Jalan Raja Laut.

Menurut Harian Metro, kejadian yang berlaku pada jam 8.30 pagi ini terjadi apabila motosikal yang dipandu mngsa mer3mpuh belakang lori di susur keluar Jalan Syed Putra.

Lebih memeritkan, menurut lap0ran bed4h siasat semalam, Nurul Asyikin rupanya sedang meng4ndungkan anak kembar dan kandungan 4rwah sudahpun berusia 2 bulan. Mngsa berdua juga m3ninggalkan seorang cahaya mata lelaki, Muhammad Arfan Ziqri yang berusia 22 bulan.

J3nazah tiba di rumah keluarga, suasana berubah hiba bila anak mngsa sebut ‘Abi’

Selesai b3dah siasat, j3nazah pasangan suami isteri terbabit dibawa ke rumah keluarga Muhammad Syakiran di Kampung Repek, Bachok sekitar jam 1.01 pagi dengan dua van milik PDRM.

Suasana tiba-tiba berubah hib4 apabila ketibaan j3nazah di1ringi t4ngisan ahli keluarga selain anak tunggal m4ngsa, Muhammad Arfan Rizqi asyik menyebut, ‘abi… abi…’ memanggil 4rwah bapanya. S3dihnya…

Posting dari Facebook Info Ibu Hamil berkongsi gambar menyayat hati anak tersebut meratapi j3nazah kedua ibu bapanya.

Melalui gambar terbabit, Arfan yang baru berusia 2 tahun tu dilihat masih tak mengerti apa-apa di samping dia kelihatan bermain dekat dengan j3nazah mngsa berdua.

Terbayang anak send1ri kalau kita dengan suami tak ada..

Rata-rata netizen yang melihat posting di atas ternyata terk3san dengan apa yang menimpa keluarga tersebut. Semuanya berdoa semoga anak mngsa tabah dalam menghadapi dug4an dan membesar menjadi anak yang soleh.

Al-Fatihah…. sebak admin dibuatnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: lobakmerah

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Abi..Abi..” Sebak Bila Anak Dua Tahun Mer4tap Pemerglan Ibu Dan Ayah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*