10 Perbuatan Yang Boleh Menjauhkan Rezeki Anda

Jika anda merasa rezeki anda seret, cubalah pengenalan d1ri anda sama ada anda melakukan salah satu atau beberapa d0sa besar yang bakal kami kutip satu persatu dari ustaz Yusuf Mansur.Apa sajakah d0sa-d0sa besar itu hingga boleh menjadi penghalang turunnya rezeki daripada Allah? Sila indetifikasi d1ri anda adakah anda pernah lakukan d0sa besar yang pernah di huraikan oleh ustadz Yusuf Mansur berikut ini:

1.sy1rik (Menyekvtukan Allah)

sy1rik yaitu d0sa besar penghambat rejeki, sy1rik yakni d0sa yg tidak diampuni. Bila ada orang yang men1ngg4l dunia dalam keadaan masih sy1rik jadi ia bakal ada pada ner4ka selama-lamanya.

2.men1ngg4lkan Solat

Solat iaitu harus, men1ngg4lkan solat yakni d0sa besar. Baiknya anda selalu melindungi solat anda, seboleh mungkin ditunaikan. Baiknya masa panggilan Allah (azan) bergema cepatlah penuhi panggilannya, jangan ditunda. Tidak boleh juga kan rezekinya ditunda oleh Allah.

3.Durh4ka Pada Orang Tua

Syurga ditelapak kaki ibu, durh4ka pada ke-2 ibu bapa sama juga menjauhkan d1ri dari syurga. Sekalian menjauhkan dari rezeki yang halal.

4.z1na

Bagaimanapun jangan pernah melakukan z1n4. hukvman orang yang berz1n4 begitu berat serta termasuk dari d0sa besar.

5.Rezeki h4ram

Perolehlah rezeki dengan cara yang halal, dengan usaha yang halal. Rezeki yang diperolehi secara h4ram boleh memutuskan rezeki halal kerana rezeki h4ram yakni termasuk d0sa besar pengh4mbat rezeki halal.

6.Minum ar4k

Minuman keras atau ar4k iaitu minuman yang mem4bukkan. Ada banyak hal yang mud4rat pada Minuman ini. Jauhilah ar4k kerana Allah.

7.Memutuskan Silaturahim

Memutus silaturahim iaitu perkara yang menghalang rezeki, sebaliknya menyambung silaturahim yakni hal yang mendatangkan rezeki.

8.Menvduh dan Bersaksi Palsu

Hati hati dengan perkataan anda, mulutmu harimaumu. Kadang-kadang mulut sukar untuk dikawal, tetapi cuba berkata yang baik atau diam.

9.Kikis dan Riba

K1kis adalah d0sa penghalang rezeki, jauhilah k1kir. Sebaliknya dermawan, suka menolong iaitu sikap yang mendatangkan rezeki.

10.f1tn4h

f1tn4h atau g0sip, membicar4kan kebvrukan orang iaitu d0sa besar! Awas, f1tn4h boleh juga dalam acara tv.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: mediahangat.com via nasihatustazz

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "10 Perbuatan Yang Boleh Menjauhkan Rezeki Anda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*