“Sebab Utama Adalah Untuk Kita Sama-Sama Selesaikan Perkara Ini Dengan Cara Paling Baik,” – Sharnaaz Fail Nvsyuz Terhadap Nabila

Sharnaaz Ahmad telah memfailkan permohonan nusyuz terhadap isterinya, Noor Nabila Mohd Noor di M4hkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, memetik laporan Harian Metro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

selfie ini adalah satu paksaan ya anakku 😂 ❤️❤️❤️

A post shared by Noor Nabila (@noornabila) on

Bintang filem Juvana berusia 34 tahun itu telah diwakili peguam syarie Datuk Akberdin Abdul Kader memfailkan permohonan tersebut pada 19 September lalu.

Ketika ditemui media selepas prosiding, Sharnaaz memberitahu, dia berbuat demikian adalah bagi memperbetulkan keadaan serta spekuIasi yang berlegar-berlegar mengenai rumah tangga mereka.

“Sebab utama adalah untuk kita sama-sama selesaikan perkara ini dengan cara yang paling baik. Yang paling penting adalah untuk kebaikan bersama,” katanya seperti yang dipetik.

Terdahulu pada prosiding di hadapan Hakim Syarie Ahmad Muttaqi Ismail, Akberdin memaklumkan pihaknya juga telah menyerahkan saman kepada pihak Noor Nabila pada 22 September lalu.

Perkara itu disahkan peguam syarie Azmi Mohd Rais yang mewakili Noor Nabila yang kemudian memohon satu tarikh bagi memasukkan pembelaan mereka. Mahkamah kemudian menetapkan 6 November ini untuk sebvtan semula ke.s

Sementara itu, mahkamah sama turut menetapkan 6 November ini untuk jawatankuasa pendamai (JKP) yang dilantik Sharnaaz dan Noor Nabila mengemukakan lap0ran berhubung kemeIut rumah tangga mereka.

Ahmad Muttaqi menetapkan tarikh itu selepas prosiding pelantikan wakil JKP oleh kedua-dua pihak, hari ini.

Sementara itu, kakak kepada usahawan dan pelakon, Neelofa itu telah melantik bapa t1rinya, Abdul Halim Khan, manakala Sharnaaz melantik kakaknya Dr Sherrini Ahmad Bazir Ahmad sebagai wakil.

Dalam proses percer4ian, JKP terd1ri daripada anggota keluarga rapat dengan satu pasangan terbabit, akan memberi nasihat dan mencari jalan penyelesaian.

Perlantikan JKP itu berikutan aktor berkenaan yang tidak bersetuju dengan tuntutan cerai Nabila yang memfailkan permohonan cerai secara baik pada 27 Ogos lalu mengikut Seksyen 47 4kta Und4ng-Und4ng Keluarga Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984.

Noor Nabila memfailkan interim hadanah (hak jagaan anak sementara) terhadap anak tunggal mereka, Jebat Jayden di Mahk4mah Tinggi Syariah Kuala Lumpur pada 13 September lalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love of my life @jebatjayden #1yearold

A post shared by Noor Nabila (@noornabila) on

Sharnaaz dan Noor Nabila mend1rikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan dikurniakan seorang anak, Jebat Jayden Ahmad yang kini berusia setahun.

Bagaimanapun, rumah tangga pasangan selebriti ini kembali menjadi perhatian pada 29 Ogos lalu apabila sebuah portal menyiarkan artikel kononnya Noor Nabila memfailkan percer4ian terhadap Sharnaaz.

Ia menjadi bualan selepas wanita terbabit berkongsi foto yang dipercayai dirakam di Kompleks Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di Instagram Story, baru-baru ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selagi tak mati, kayuhhh.. bangun, and stand taller then before.. A lion will always be a Lion..

A post shared by Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad ™ (@sharnaazahmad) on

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber/Foto: Harian Metro/Carian Google / Media Hiburan

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Sebab Utama Adalah Untuk Kita Sama-Sama Selesaikan Perkara Ini Dengan Cara Paling Baik,” – Sharnaaz Fail Nvsyuz Terhadap Nabila"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*