“Ramai je artis yang gelap tapi tak lah macam kau” – Netizen B0san Haneesya Hanee Kerap Muat Naik lsu Kulit Gelap di Twitter?

Dalam dunia ini, Tuhan telah menciptakan manusia dengan pelbagai warna kulit. Kita sebagai manusia tak eloklah membanding-bandingkan warna kulit masing-masing sebab yang putih tak semestinya lawa dan yang gelap pulak tak semestinya h0d0h.

Perkara ini juga sering disebut-sebut oleh bekas peserta Dewi Remaja, Haneesya Hanee yang kerap bers0lidariti tentang warna kulit di Twitter. Namun disebabkan dia terlalu kerap sangat bercakap tentang hal ini, netizen katanya dah mula rasa b0san dengan lsu kulit gelap ni. Laa kenapa pulak?? 

Sumber: Blog

“Sorry but I have to say it, Hannesya Hitam” 

Menerusi satu posting di Twitter, Haneesya telah memuat naik komen dan gambar seorang netizen yang telah menghin4 dirinya dengan mengatakan dia berkulit hitam.

Sumber: Twitter

Uish beraninya cakap macam tu… 

“Memang betul pun, screenshot buat apa? You pun mengaku kan?”  

Macam manapun, posting Haneesya ni tak dapat sokongan daripada netizen sebab kebanyakan daripada mereka rasa yang netizen terbabit cakap benda sebenar dan memang diakui artis remaja tu sendiri hampir setiap hari.

Malah ada juga yang berfikiran Haneesya ini menggunakan lsu kulit untuk menaikkan namanya dalam industri. Laa pulak dah??

Sumber: Twitter

“Daripada aku mental layan orang b0d0h baik aku buat kerja aku” – Haneesya

Sungguhpun Haneesya terang-terangan nampak m4rah dengan kritlkan yang dia dapat di Twitter, artis remaja ini kemudian memilih untuk bertenang kerana terlalu penat bercakap tentang lsu kulit gelap.

Baginya, lebih baik fokus dengan kerjaya yang dia ada sekarang daripada melayan kec4man orang ramai.

Apa-apapun admin harap korang hentilah kec4m Haneesya dan teruskan beri semangat untuknya h4dapi kutvkan orang tentang lsu kulit gelap ni. Bagi admin, ramai je kat sana yang berkulit gelap tapi mereka chill je dan j4lani hidup macam biasa. So tak ada mas4lah kan?

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Lobak Merah

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Ramai je artis yang gelap tapi tak lah macam kau” – Netizen B0san Haneesya Hanee Kerap Muat Naik lsu Kulit Gelap di Twitter?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*