‘orang tua s4kai’ – “ Kalau berani berdepan dengan saya and say this to my face!”

KETERUJAAN penyanyi Aishah berkongsi momen menarik semasa berada di malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke-32 (ABPBH32), baru-baru ini mengund4ng rasa kurang senang seorang netizen di Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kenangan di atas pentas ABPBH 32… @calvinthoo @nazrai_hijabpin @facesbysah @dr.mustafamt @sutramayawellness #reinventingaishahjmm

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm) on

Netizen tersebut menyel4r tindakan Aishah dan menyifatkan penyanyi legenda tersebut seperti orang tua yang baru mengenali media sosial.

Ber4ng dengan kata-kata hinaan tersebut, Aishah, 54, berkata tindakannya memuat naik semula Instastory yang dikirim pengikut di laman tersebut adalah sebagai menghargai sokongan peminat.

Here comes the h4ters, orang naik komen-komen peminat dalam Instastory pun dipanggil ‘orang tua s4kai guna Instagram‘ hahahaha… adoi tak ada kerja lain ke?Kalau berani awak berhadapan dengan saya dan cakap depan saya boleh?

“Itu kalau awak beranilah, tak kecut lont4r batu sembunyi tangan di belakang gambar h0doh tu… mal4ngnya hati awak yang lebih h0doh.

Aishah ber4ng dengan kata-kata hin4an seorang pengguna Instagram.

Instagram saya, suka hati sayalah. Saya naikkan semula mention tu sebagai apresiasi kepada pengikut saya, bukti yang saya baca setiap komen mereka,” katanya.

Penyanyi lagu Janji Manismu ini menulis luahan rasa beng4ng itu menerusi Instagram pada Selasa.

Dia turut memuat naik paparan skrin seorang pengguna Instagram dipercayai merupakan akaun p4lsu memberitahu terpaksa berhenti mengikuti Aishah kerana meluat dengan tindakan penyanyi berkenaan.

 

Orang macam ni baik kita buat report je supaya troopers berbayar ni kena tutup saja akaun dia. Go get a life please! AISHAH PENYANYI

“Orang tua bila s4kai guna Instagram… story Instagram boleh buat satu movie. Done unfollow,” tulis netizen tersebut.

Carian dia laman web Dewan Bahasa dan Pustaka, perkataan sakai membawa maksud sebagai orang bawahan yang boleh disuruh-suruh selain merujuk kepada suku kaum Orang Asli.

Dan panggilan itu agak sensit1f bagi kaum berkenaan.

Sementara itu, Aishah meminta pengguna tersebut melakukan perkara yang lebih baik daripada menjadi hero di laman sosial.

Persembahan bertenaga Aishah semasa ABPBH32 menerima pujian penonton.

Malah, dia tidak teragak-agak untuk membuat laporan di Instagram bagi memastikan akaun tersebut ditutup.

“Orang macam ni baik kita buat rep0rt je supaya tr0opers berbayar ni kena tutup saja akaun dia. Go get a life please,” ujarnya.

Pada malam ABPBH32, Aishah tersenarai sebagai calon Penyanyi Wanita Popular, bagaimanapun dia tew4s di tangan penyanyi Siti Nordiana. 

Aishah turut membuat persembahan penutup dengan menyampaikan dua buah lagu iaitu Kemaafan Dend4m Yang Terindah dan Kau Pergi Tanpa Pesan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It was our first red carpet experience,and hopefully there will be a few more😂 @calvinthoo @facesbysah @nazrai_hijabpin @dr.mustafamt @sutramayawellness

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm) on

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Mstar

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "‘orang tua s4kai’ – “ Kalau berani berdepan dengan saya and say this to my face!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*