Isteri Arw4h Mejar Zahir Dedah Kata-kata Terakhir Arw4h Buat Ramai Menangis

PELAKON AR BADUL berbangga dengan semangat dan keberanian anaknya, Allahy4rham Mejar Mohd Zahir Armaya menyertai pasukan tentera demi untuk berbakti kepada negara.

Reda dengan pemergian arw4h, Badul berkata dia tidak menyangka anaknya itu mempunyai daya ketahanan yang tinggi sehingga berjaya menganggotai pasukan komand0 11 Rejimen Gerup Gerak Khas (GGK).

“Ramai orang bergurau dengan mengatakan anak saya minat untuk menjadi anggota tentera selepas dia menonton lakonan saya dalam filem Prebet Lapok.

“Tapi sejujurnya saya memang tak sangka dia akan jadi k0mando. Tiba-tiba sahaja dia jemput saya untuk hadir ke perbarisan tamat latihan.

“Walhal fizikalnya biasa sahaja, namun tak sangka dia mampu mengharumkan nama keluarga dengan pencapaiannya,” kata AR Badul kepada mStar.

Prebet Lapok adalah filem lakonan AR Badul bersama Allahy4rham Datuk Aziz Sattar yang ditayangkan pada 1979.

AR Badul atau nama sebenarnya Armaya Arman Ramlie, 70, ditemui di Masjid Muhamad Al-Fateh Kem Wardieburn, Kuala Lumpur.

Allahy4rham Mohd Zahir dibawa ke sini untuk disembahyangkan sebelum dihantar ke tanah Perkuuburan Tambun, Perak untuk disem4dikan.

Mohd Zahir meningg4l dunia selepas terkena tembb4kan dalam dem0nstrasi sempena pelancaran Divisyen Kelima Infantri Malaysia dan Briged ke-13 Infantri Malaysia di Kem Lok Kawi, Kota Kinabalu, Sabah pada Rabu.

Allahy4rham menghembvskan naf4s terakhir di H0spital Queen Elizabeth pada 9.28 pagi.

VIDEO :

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber  : Mstar

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Isteri Arw4h Mejar Zahir Dedah Kata-kata Terakhir Arw4h Buat Ramai Menangis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*