Baru Setahun Usahawan Kosmetik Ini Berniaga Tapi Keuntungan Berlipat Kali Ganda

Kejayaan yang dikecap oleh wanita ini sememangnya boleh dibanggakan malah menyuntik inspirasi buat wanita lain untuk berjaya dalam mengejar cita-cita. Manakan tidak, dalam usia perniagaan yang masih lagi ‘hijau’ Eriyca Baiduri berjaya mengemudi perniagaan yang berasaskan kecantikan ini naik dengan begitu drastik.

Wanita berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa ini terus bangkit dalam arus perdana membangunkan ekonomi wanita agar tidak tertinggal ke belakang. Melakar kejayaan from zero to hero turut menyuntik inspirasi kepada wanita muda agar terus berjuang dalam setiap aspek kehidupan.

Berkongsi kisah kejayaan Eriyca atau lebih dikenali sebagai Madammu di kalangan komuniti Noir Health & Beauty Sdn. Bhd., akur tanpa keyakinan tinggi dalam diri untuk mengecap kejayaan mungkin dia tidak mampu berdiri di tempatnya kini.

Walaupun personaliti wanita ini di luarnya nampak lembut dan feminin, tetapi tidak mudah menyerah kalah dan mampu melakukan apa sahaja walau dihalang pelbagai rintangan.

“Kecintaan saya dalam dunia perniagaan ini memang dibentuk sejak di bangku sekolah lagi. Dalam usia yang begitu muda saya sudah mula berkecimpung dalam dunia perniagaan. Dahulu saya pernah mengendalikan sebuah restoran yang berlokasi di tengah Bandar Raya Kuala Lumpur. Minat saya dalam bidang masakan telah saya realisasikan dengan membuka restoran tersebut.

Wanita dan kecantikan memang tidak boleh dipisahkan begitu juga dengan saya. Kemudian pada tahun 2017 saya mula berj1nak-j1nak dalam perniagaan atas talian dengan mempromosi produk kecantikan. Alhamdulillah, apa yang saya usahakan tidak sia-sia dan perjalanan perniagaan saya ini telah dipermudahkan oleh Allah SWT.

Saya bermula dari bawah tanpa menggunakan modal yang besar. Di fasa awal perniagaan ini saya melakukan semua proses daripada penghantaran, pembungkusan, penstoran dan sebagainya. Pendek kata ketika itu saya adalah majikan dan saya juga adalah pekerjanya. Operasi perniagaan juga bermula dari rumah sahaja,” tutur Eriyca memulakan bicara.

Noir Health & Beauty berkembang dengan pesat dan kini Eriyca boleh tersenyum bangga apabila operasi perniagaannya sudah mempunyai pejabat sendiri. “Saya bersyukur kerana usaha saya untuk menaikkan Noir Health & Beauty telah menampakkan hasilnya. Walaupun baharu sahaja setahun lebih beroperasi namun jenama ini sudah mampu berdiri kukuh dalam kelasnya yang tersendiri. Kedatangan tahun baru 2019 disambut dengan pembukaan pejabat baru Noir Health & Beauty.

Pembukaan pejabat baru ini lebih memudahkan operasi dan memberi peluang kepada wanita yang bersungguh-sungguh mahu mengubah kehidupan mereka. Saya mahu membantu wanita lain untuk menjana pendapatan dan dalam masa yang sama menjaga kesihatan dan kecantikan diri. Sudah lama saya tidak membuka peluang untuk ejen Noir Health & Beauty tetapi tahun ini saya mahu memeriahkan industri dengan kehadiran ejen baru.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Nona

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Baru Setahun Usahawan Kosmetik Ini Berniaga Tapi Keuntungan Berlipat Kali Ganda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*