“Tumb4angnya bendera bermakna tumb4ngnya negara” – Netizen Salute Abang Askar Angkat Bendera Jatuh Tepi Jalan

Hangat diperkatakan dua tiga hari ini berkaitan isu bendera terbalik yang dikatakan berlaku di beberapa tempat di sekitar Malaysia. Belum pasti akan kesahihannya, isu ini terus menjadi topik utama perbualan ramai tambah-tambah pulak Hari Kemerdekaan bakal menjelang tak lama lagi kan.

Apa-apapun baru-baru ni, netizen amat terharu dengan tindakan seorang tentera darat yang dikatakan sanggup berhentikan kenderaan demi mengutip sebuah bendera yang terjatuh di tepi jalan. Wah!

Menerusi perkongsian Facebook, netizen ini telah berkongsi tindakan penuh patriotisme seorang askar yang mengutip sebuah bendera Malaysia di tepi jalan.

“Kalau ada sikap patriotisme dalam diri, nampak bendera jatuh pun kita autom4tik betulkan”

Rata-rata netizen yang melihat posting ni memang salute habislah dengan abang askar tersebut akan nilai patriotisme yang ada di dalam dirinya. Ramai yang berharap generasi muda sekarang dapat mencontohi sikap abang tentera ini.

“Jika bukan kita, siapa lagi nak sayangkan negara kita”

Marilah kita contohi sikap abang askar ini yang sangat sayang dan horm4ti bendera negara kita. Kalau nampak ada bendera yang jatuh, angkatlah dan gantung dalam keadaan yang betul.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : LobakMerah


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Tumb4angnya bendera bermakna tumb4ngnya negara” – Netizen Salute Abang Askar Angkat Bendera Jatuh Tepi Jalan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*