“Tiada Pengumuman Jantina Anak Akan Dilakukan,” – Elfira Loy

Elfira Loy yang kini sedang sarat hamil 6 bulan bagaimanapun mengakui belum membuat keputusan mahu lahirkan anak pertamanya di mana-mana h0spital atau pusat perubatan.

Malah katanya, usia kandungannya baru mencecah usia enam bulan dan ketika ini, dia hanya melakukan pemeriksaan kandungan berkala di sebuah klinik swasta.

“Tak ada persediaan memandangkan kandungan saya baru nak masuk enam bulan.

“Cuma buat masa sekarang, saya ada lakukan check up di klinik swasta. Kalau ditanya di h0spital mana untuk bersalin nanti, saya tak pilih lagi sebab takut,” seloroh bintang yang mesra disapa El ini.

Pada masa sama, pelakon Kum Kum ini juga turut rasa ‘gerun’ apabila memikirkan detik-detik melahirkan anak sulungnya kelak.

Kalau lakukan kaedah pembed@han, perasaan tersebut tidaklah rasa takut sangat. Cuma rasa takut terjadi sebabnya saya mahu bersalin cara normal kalau boleh.

“Akan tetapi, ada yang kata ada cara untuk kurangkan kesakitan waktu bersalin, itu yang buat saya lebih berdebar. Tak boleh nak bayangkan,” tambahnya lagi.

Ditanya mengenai persiapan dalam menantikan keluarga baru, El mengakui bersederhana adalah lebih baik.

“Buat masa ini kami belum beli sebarang keperluan anak yang bakal lahir dan tiada majlis pengumuman jantina akan dilakukan. Biarlah ia jadi kejutan,” terang El yang idamkan anak perempuan, meski suami mahukan anak lelaki.

Orang berkata macam-macam bila ada anak nanti, namun saya tak bimbangkan sangat bab itu. Saya lebih teruja sebab pengalaman itu yang buat kita rasa lebih seronok,” jelas El.

Terdahulu, pelakon dan hos ini ketika ditemui pada Majlis Pelancaran Bugaboo Ant bertempat di The Gardens Kuala Lumpur, pada Rabu.

VIDEO :

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elfira Loy kongsi debaran nak bersalin #MHnews #MediaHiburan

A post shared by Media Hiburan (@mediahiburanofficial) on

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Instagram Elfira Loy via MH

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Tiada Pengumuman Jantina Anak Akan Dilakukan,” – Elfira Loy"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*